Există câteva metode foarte simple și eficiente pentru a scăpa de calcarul din bucătărie pe care toate gospodinele trebuie să le cunoască. Calcarul se acumulează, de cele mai multe ori, pe robiete, ceainice, gresie sau pe diferite ustensile de bucătărie. Este important ca acesta să fie curățat pentru că poate produce coroziuni, blocaje sau să degradeze obiectele pe care s-a acumulat.
Calcarul se formează atunci când mineralele lipsesc din apa dură care ajunge pe suprafețe. Dacă vrei să scapi de calcarul din bucătărie sau din baie nu trebuie să cheltui banii pe soluții scumpe de curățenie pentru că sigur ai în propria ta casă două produse care te vor ajuta. Vei avea nevoie de niște lavete curate din microfibră, dar și de un recipient gol cu un pulverizator.
Zeama de lămâie și oțetul te scapă de calcar
Sucul de lămâie și oțetul te vor ajuta cu siguranță să scapi de calcarul din bucătărie. Dacă vei folosi aceste produse vei economisi banii pe care i-ai fi dat pentru soluții speciale. Sucul de lămâie amestecat cu oțet va descompune carbonatul de calciu din care este făcut calcarul. Această metodă este eficientă datorită substanțelor acide.
Folosește zeama de lămâie dacă observi că pe ceainicul sau espressorul de cafea s-a depus calcar. În cazul ceainicului, îl poți umple cu sucul de lămâie și cu oțet. Cel mai bine este să lași soluția să acționeze pe parcursul nopții pentru că așa va avea mai mult timp să acționeze. Ulterior, spală foarte bine ceainicul pentru a elimina orice urmă sau miros de oțet.
Cum spăl aparatul de cafea pe care s-a depus calcarul
Și în cazul aparatului de cafea poți folosi aceeași soluție. Adaugă combinația de zeamă de lămâie și oțet în compartimentul în care pui apă în mod normal. Ulterior, trebuie doar să respecți instrucțiunile de curățare recomandate de producătorul aparatului. După ce ai făcut acest pas, umple recipientul cu apă plată și reia ciclul de preparare al cafelei. În acest fel vei curățat tot sistemul aparatului.
Este important de precizat că această soluție poate fi folosită și în cazul electrocasnicelor mai mari precum mașinile de spălat rufe sau vase. În cazul mașinii de spălat trebuie să torni o cană de oțet sau una de suc de lămâie în compartimentul unde trebuie să pui detergentul. Tot ce mai ai de făcut este să pornești mașina goală la un ciclu normal de spălare, informează Catine.ro.