Nu este suficient să iei vitamine. Un medic a vorbit despre momentul esențial

Nu este suficient să iei vitamine. Un medic a vorbit despre momentul esențial Sursa foto: arhiva EVZ

Cei mai mulți oameni au tendința de a-și lua toate vitaminele și suplimentele dimineața, pe toate de-odată, dar, potrivit unui nutriționist, aceasta nu este neapărat cea mai bună metodă dacă vrei să profiți la maximum de ele

Deși nu toată lumea are nevoie să ia suplimente de vitamine, deoarece își poate obține ceea ce are nevoie urmând o dietă sănătoasă și echilibrată, există unele persoane care le iau pentru a restabili un dezechilibru sau pentru a-și îmbunătăți sănătatea.

De exemplu, în timp ce de la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie până la sfârșitul lunii septembrie, majoritatea oamenilor își pot obține toată vitamina D de care au nevoie de la soare, în timpul toamnei și iernii poate fi benefic să ia un supliment. Și mulți oameni pot obține suficientă vitamina B-12 printr-o dietă echilibrată, dar adulții în vârstă, vegetarienii și veganii pot avea nevoie de un supliment pentru a-și completa nivelul.

În timp ce indivizii ar putea avea propriile motive pentru a lua vitamine, se pare că mulți dintre noi le iau de fapt greșit. Mulți oameni își iau vitaminele dimineața, ca parte a rutinei zilnice și pe toate de-odată, dar se pare că acesta nu este întotdeauna cel mai bun lucru de făcut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Kate Booker, nutriționist la Nutrition Geeks, a avertizat că sincronizarea este esențială atunci când vine vorba de a profita la maximum de suplimentele tale - iar spațierea lor poate fi, de asemenea, benefică.

Momentul propice pentru a lua vitamine

Vorbind pentru The Mirror, Kate a explicat: „O mulțime de oameni își iau toate suplimentele dimineața sau seara, toate dintr-o dată, dar sunt câteva pe care ai putea beneficia dacă le iei în momentele optime pe parcursul zilei”.

Așadar, în ce moment al zilei ar trebui să luați vitaminele specifice pentru a profita la maximum de ele? Kate a explicat: „Vitaminele B sunt cele mai bune atunci când sunt luate dimineața, deoarece pot fi stimulante și ajută la creșterea energiei”.

„Vitamina C este solubilă în apă, iar orice exces va fi eliminat, așa că este mai bine să vă împărțiți doza și să o luați pe parcursul zilei, mai degrabă decât să o luați dintr-o dată.”

„Vitamina D este cel mai bine administrată în mijlocul zilei, deoarece este momentul în care produceți în mod natural vitamina D de la soare.” „Magneziul este cel mai bine administrat noaptea pentru a încuraja un somn bun. Magneziul este, de asemenea, necesar pentru a produce vitamina D, așa că, dacă v-ați expus în siguranță la soare, ar putea fi benefic să includeți și puțin magneziu.”

„Ashwagandha vă poate ajuta organismul să răspundă mai bine la stres și să reducă anxietatea, unii oameni preferă să o ia noaptea.”

sursa: mirror.co.uk