E toată ziua la TV, dar și-a picat BAC-ul. „Nu am luat în viața mea niciun examen din prima, mă!”

E toată ziua la TV, dar și-a picat BAC-ul. „Nu am luat în viața mea niciun examen din prima, mă!” Note. Sursa foto: Arhiva EVZ

Îl vezi aproape zilnic la televizor, vorbind doct despre tot felul de subiecte, dar și-a picat Bacalaureatul. Mai mult, după cum singur recunoaște, n-a reușit să-și treacă niciun examen din prima încercare. Totuși, acum e profesor universitar.

Prof. univ. dr. Tudorel Butoi  a făcut câteva mărturisiri chiar în timpul desfășurării probelor de Bacalaureat. Profesorul a recunoscut faptul că nu a luat BAC-ul din prima. Şi ca sfat, profesorul a transmis elevilor care susțin în aceste zile BAC-ul să nu se simt prea apăsați de greutatea acestui examen.

Prof. univ. dr. Tudorel Butoi: N-am luat în viața mea un examen din prima

Prof. univ. dr. Tudorel Butoi a sfătuit elevii, care susțin examenul de bacalaureat, că nu există niciun motiv pe lumea asta ca să-ţi iei viata, cu atât mai mult dacă nu iei acest examen.

„Spun așa: măi, nu există, chiar nu există niciun motiv pe Pământ ca tu să-ți iei viața. Bac-ul, copii și părinți, este un episod… Uitați-vă, mă, la mine.  Eu nu am luat în viața mea niciun examen din prima, mă! Ai auzit ce spun: în viața mea! Acum mă ascultă colegi, profesori… n-am luat niciodată! Deoarece aveam multe alte preocupări, aveam porumbeii, aveam de trecut Dunărea la sârbi, aveam de jucat barbut, aveam de toate…”, a relatat prof. univ. dr. Tudorel Butoi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: arhiva EVZ

Tudorel Butoi: Ce trebuia, mă, să mă spânzur? Trebuia să mă omor, că n-am luat Bacu?

Prof. univ. dr. Tudorel Butoi a mai spus că nu este un capăt de țară dacă unii elevi nu iau examenul de Bacalaureat:„Dați la anul, mă, și-l luați! Că din fiecare eșec, noi învățăm”.

„Și am compensat încet, încet, pe parcurs. Ce trebuia, mă, să mă spânzur? Trebuia să mă omor, că n-am luat Bacu?! Mare șmecherie, Bacul ăsta, în viața voastră… Dați la anul, mă, și-l luați! Că din fiecare eșec, noi învățăm. De ce nu l-am luat? Trebuia să citesc și Ispirescu, și Creangă… Îi citesc până data viitoare, mă pun la punct cu programa, mă mai duc pe la școală, vorbesc cu diriginta, mai primesc niște sfaturi și iau și Bacul!

Voi nu vedeți copii că societatea viitorului e o societate în care nu te întreabă, mă, de Bac. Te întreabă ce știi să faci. Asta te întreabă la interviul pe care-l dai la multinațională. Proba de lucru e din ce știi să faci. Sigur că noi ținem la liceul ăsta de cultură generală și la Bacul luat, că vă luminează la cap, bă! Creierul trebuie să ajungă la expresia lui cea mai înaltă, și anume: înțelepciunea! Că dacă fiecare dintre noi suntem înțelepți, nu lovim, nu furăm, nu tâlhărim și nu violăm. Înțelepciune asta nu se face decât din citit, din exersat… din momentele în care mintea, creierul se antrenează”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Butoi în emisiunea Marius Tucă Show.

Cine este Tudorel Butoi

Prof. univ. dr. Tudorel Butoi este absolvent al Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Filozofi e, Secţia Psihologie, promoţia 1972. Doctor în psihologie al universităţii din Bucureşti, 1992. Profesor la Facultatea de Drept şi Facultatea de Psihologie a Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti.

A îndeplinit funcţia de şef al Laboratorului psihologic de detecţie a comportamentului simulat – Serviciul criminalistic – Poliţia Capitalei. Expert poligraf recunoscut de Asociaţia Americană Poligraf şi membru asociat al acesteia din anul 1996.

Profesor colaborator la Institutul Naţional al Magistraturii. Preşedintele Comisiei de apărare şi siguranţă naţională din cadrul Colegiului Psihologilor din România.

Membru al Asociaţiei Experţilor Europeni în Tehnica Poligraf şi al Asociaţiei Americane a Psihologilor – APA. Atestat ca psiholog principal în specialităţile psihologie clinică, apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Autor al lucrărilor: Tratat universitar de psihologie judiciară – teorie şi practică, Editura Penguin Books, 2006; Psihologia interogatoriului judiciar, Editura Enmar, 2002; Sociologie juridică şi deviantă specială, Editura Fundaţia România de Mâine, 2001; Psihologia comportamentului criminal, Editura Enmar, 1999; Investigaţia psihologică a comportamentului simulat, Editura Ministerului de Interne, 1991; Tratat practic de criminalistică, vol. 2 și vol. 5, secţiunile de psihologie: detecţia stresului emoţional şi tactica criminalistică, ancheta judiciară, Editura Ministerului de Interne, 1978; Studiu criminologic asupra omorurilor, Editura Ministerului de Interne, 1996, precum şi numeroase alte cursuri şi studii de caz în domeniu.