Noul portavion al Marii Britanii vizitat de Regina Elisabeta. Cum este denumită nava. Foto

Noul portavion al Marii Britanii vizitat de Regina Elisabeta. Cum este denumită nava. Foto Sursa foto: EVZ

Noul portavion al Marii Britanii, care îi portă numele, a fost vizitat de Regina Elisabeta. HMS Elizabeth are 65.000 de tone şi se pregăteşte să transporte opt avioane de luptă britanice şi americane. După vizita Majestății Sale, 3.700 de marinari au plecat într-o misiune de 25.000 de mile.

Regina Elisabeta a vizitat sâmbătă noul portavion al ţării, nava care îi poartă numele, HMS Elizabeth. Regina a ajuns cu elicopterul, într-o ţinută roşie, şi a fost întâmpinată de comandantul navei, căpitanul Angus.

3.700 de marinari, pregătiți pentru o călătorie de 25.000 de mile

Portavionul HMS Elizabeth are 65.000 de tone şi se pregăteşte să transporte opt avioane de luptă britanice şi americane, dar și 250 de puşcaşi marini din SUA.

În total la bord vor fi 3.700 de marinari, pregătiţi pentru o călătorie de 25.000 de mile. Vor vizita 40 de ţări, inclusiv India, Japonia Coreea de Sud şi Singapore.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este întotdeauna o emoţie să o întâlneşti pe regină. Este o persoană foarte specială atât pentru naţiune, cât şi pentru Marina Regală. Are o afinitate atât de puternică cu Marina Regală şi pentru noi toţi a fost o plăcere să o avem la bord”, a declarat căpitanul HMS Elizabeth, Angus Essenhigh scrie Digi24.

Portavionul va conduce o grupare de forţe formată din alte şase nave militare, un submarin, o companie de infanterişti marini, opt avioane F-25B şi 14 elicoptere.

Marinarii au fost vizitați și de premierul britanic Boris Johnson

Cu o zi în urmă, marinarii au fost vizitaţi de prin-ministrul britanic Boris Johnson.

Misiunea va acoperi peste 26.000 de mile marine în următoarele 28 de săptămâni. Grupul de nave va călători în Mediterana, Marea Roşie, Golful Aden, Marea Arabie, Oceanul Indian şi Marea Filipinelor.

Marinarii vor vizitate 40 de ţări şi vor participa la 70 de activităţi cu alte nave, inclusiv cu portavionul francez Charles De Gaulle în Marea Mediterană.

Două nave din compunerea grupării vor intra în Marea Neagră, a mai anunţat Marina Britanică.

Alături de portavionul HMS Queen Elizabeth, va fi desfășurat un veritabil grup de luptă format din trei distrugătoare, trei fregate, un submarin cu propulsie nucleară din clasa Astute echipat cu rachete Tomahawk, precum și două nave auxiliare.

Potrivit celor de la UK Defence Journal, care citează Ministerul Apărării al Marii Britanii, aceasta va fi prima dată când avioanele F-35B britanice vor lua parte la operațiuni de luptă de la bordul HMS Queen Elizabeth. Este totodată și cea mai mare desfășurare pe mare a F-35B.