Evenimentul ZileiInternationalChina a simulat un atac împotriva portavionului USS Theodore Roosevelt

China a simulat un atac împotriva portavionului USS Theodore Roosevelt

China a simulat un atac împotriva portavionului USS Theodore Roosevelt
Avioanele militare chineze au simulat atacuri cu rachete asupra portavionului american, în timpul unei incursiuni în zona de apărare antiaeriană a Taiwanului

China a simulat un atac împotriva portavionului USS Theodore Roosevelt. Temerile unui război deschis între Statele Unite și China au explodat. Avioanele de luptă chineze au efectuat simulări de lovituri cu rachete asupra unui portavion american.

Incidentul a avut loc pe fondul incursiunilor chineze raportate în spațiul aerian al Taiwanului vecin.

O sursă din cadrul serviciilor de informații ale SUA a declarat că un avion chinez stătea în permanență la mai mult de 250 de mile marine de portavionul american.

Beijingul consideră Taiwan ca parte integrantă a teritoriului său. Pe de altă parte, insula este un aliat american și și-a consolidat legăturile cu Statele Unite în ultimii ani.

Avioanele de luptă chineze au făcut două incursiuni recente pe teritoriul taiwanez, în 23 și 24 ianuarie.

Analiștii sugerează că măsurile, care au avut loc la doar câteva zile după învestirea lui Joe Biden, au fost concepute pentru a-l testa pe noul președinte american, scrie Express.

China a simulat un atac împotriva portavionului USS Theodore Roosevelt. Piloții chinezi au „folosit” rachete ant-navă

Prima incursiune s-a făcut cu 11 avioane de luptă, în timp ce 15 avioane au participat la a doua. Un grup aeronaval format în jurul portavionului USS Theodore Roosevelt se află și el în zonă.

În timpul unei incursiuni, au fost interceptate conversații între piloții chinezi în cadrul cărora au simulat tragerea de rachete anti-navă asupra portavionului.

În urma incursiunii, Departamentul de Stat al SUA a spus: „Cerem Beijingului să pună capăt presiunii sale militare, diplomatice și economice împotriva Taiwanului”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: