Călătorie în timpul pandemiei. Doi turiști testați pozitiv au plătit 35.000 de dolari pentru a se întoarce acasă

Călătorie în timpul pandemiei. Doi turiști testați pozitiv au plătit 35.000 de dolari pentru a se întoarce acasă Sursa: Arhiva EVZ

În dimineața de Crăciun, Beth Ring se relaxa într-o vilă din Jamaica. Beth, 53 de ani, soțul ei, Dan, 54 de ani, cei cinci copii ai lor și iubita fiului lor își încheiau o vacanță de opt zile la Vila Mais Oui, o cazare de lux despre care spuneau că ar fi costat aproximativ 2.250 de dolari pe noapte.

Beth Ring a spus pentru Insider că și-au luat o serie de măsuri de precauție: cei mai mulți și-au făcut doza booster, au mâncat în aer liber, au închiriat bărci private pentru a evita străinii, au purtat masca în public și au prioritizat activitățile în aer liber. Dar, pe măsură ce călătoria era pe punctul de a se încheia, Ring a observat că începe să aibă câteva simptome. Cu o zi înainte ca ea să se întoarcă la Chicago, atât ea cât și soțul ei au fost testați pozitiv.

Cuplul a ajuns să petreacă două zile și jumătate într-un hotel administrat de guvern înainte de a alege să părăsească carantina obligatorie și să plătească 35.000 de dolari pentru o ambulanță aeriană privată - un serviciu de lux care devine din ce în ce mai popular printre cei care își permit - pentru a putea ajunge acasă.

La momentul călătoriei lor, Ministerul Sănătății din Jamaica a cerut călătorilor care au fost testați pozitiv să se plaseze în carantină timp de 10 zile (politica actuală a fost scurtată de atunci la cinci zile pentru călătorii din SUA, atâta timp cât sunt asimptomatici). Ca parte a politicii inițiale, călătorii care au fost testați pozitiv ar avea apoi două opțiuni - să găsească cazare pe cheltuiala lor sau să meargă la un hotel gratuit administrat de guvern.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cuplul a început să completeze documentele pentru Air Ambulance Worldwide pe 26 decembrie, la scurt timp după ce s-au înregistrat la hotelul administrat de guvern, iar contra cost au plătit un serviciu privat de ambulanță. Nu sunt singurii care caută acest tip de călătorie. Din martie 2020, a existat o creștere a cererii pentru industria aeriană privată, fie pentru zboruri medicale, fie pentru agrement. Călătoria cu avionul privat înlătură nevoia de a intra în aeroporturi sau avioane aglomerate, făcându-le o opțiune atractivă pentru cei care își permit. Air Ambulance Worldwide i-a cotat între 30.000 și 35.000 de dolari pentru un zbor, în timp ce o altă companie le-a cotat de două ori această sumă.

Întoarcerea acasă

Reprezentanții Air Ambulance Worldwide nu au răspuns la cererea de comentarii a Insider. Dar Ross Thompson, CEO-ul Covac Global, o companie de evacuare medicală și repatriere a declarat pentru Insider că această companie a finalizat peste 60 de evacuări aeriene între Crăciun și 6 ianuarie.

Beth și Dan Ring au spus că Air Ambulance Worldwide a reușit să le găsească un avion care ar putea pleca pe 29 decembrie dacă aveau o scrisoare de aprobare din partea directorului medical din Jamaica, singura modalitate de a pune capăt carantinei mult mai devreme. Ei au depus cererea și au așteptat, a spus Beth Ring pentru Insider, iar după 20 de minute, a sosit o scrisoare în care se spunea că nu au respectat carantina ordonată, dar că sunt apți să zboare, deoarece evacuarea medicală aeriană era o practică permisă.

Ring a spus că au fost norocoși să aibă mijloacele necesare pentru a închiria un avion privat. Ea a adăugat că, dacă ar fi putut intra în carantină la Mais Oui, s-ar fi gândit să rămână, dar scopul lor era să meargă acasă cât mai curând posibil, potrivit Yahoo News.