Noua aventură politică a lui Cioloș prinde contur. Ruperea USR este o chestiune de timp. Dezvăluiri din interior

Noua aventură politică a lui Cioloș prinde contur. Ruperea USR este o chestiune de timp. Dezvăluiri din interior

Noi informații despre intențiile lui Dacian Cioloș, de a rupe USR, apar în spațiul public. Conform ultimelor speculații, după ce s-a retras de la conducerea partidului, la câteva luni după ce a fost ales președinte, acesta ar intenționa să părăsească partidul împreună cu europarlamentarii PLUS. În acest sens se pregătește o demisie colectivă a susținătorilor lui Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș și apropiații săi pun la cale o lovitură de imagine, pregătind o demisie colectivă, din USR, a europarlamentarilor PLUS. Speculațiile cu privire la dorința lui Dacian Cioloș de a părăsi USR au apărut de mai multă vreme. Dar, se pare că lucrurile au început să prindă contur.

Astfel, fostul președinte USR le-ar fi transmis apropiaților săi, într-o ședință, că a venit timpul unei noi construcții politice. Iar primul pas în această direcție ar fi o demisie colectivă a europarlamentarilor care îi sunt apropiați. De asemenea, proiectul mai prevede și înființarea unui website dedicate noii construcții unde să fie explicate motivele acestui demers. Ar urma, apoi, înființarea unui nou partid politic.

Alături de Cioloș ar urma să părăsească USR Dragoș Pâslaru, Dragoș Tudorache, Alin Mituța și Ramona Strugariu, toți foști PLUS.

Un următor pas ar fi atragerea parlamentarilor de București care ar dori să facă parte dintr-un nou partid. Fostul PLUS se bazează pe aproximativ de 25 de senatori și deputați, dintr-un total de 80. Însă nu toți sunt dispuși să-l urmeze pe Dacian Cioloș în această nouă aventură politică.

Drept urmare, se apropiații fostului președinte negociază intens cu parlamentarii, dar și cu foștii membri ai PLUS, în vederea atragerii lor într-o astfel de construcție.

Fuziunea USR-PLUS a eșuat

Intenția de a provoca o ruptură în USR și de a înființa un nou partid ar fi fost explicată de oamenii lui Cioloș prin nevoia de „reinventare”. Conform unor surse politice, citate de Hotnews, europarlamentarul Dragoș Tudorache ar fi admis eșecul fuziunii USR-PLUS. El a precizat că s-a greșit în cazul tuturor garanțiilor negociate, comentând că este o evidentă lipsa de încredere la nivelul noului partid.

„Am pierdut când în loc să încurajăm coeziunea s-a creat despărțirea. Să învățăm din greșeli”, a comentat și Dacian Cioloș, care le-ar fi cerut colegilor să se implice în noul proiect, conform sursei citate.

Dacian Cioloș a demisionat din funcția de președinte al USR, în data de  7 februarie. El a precizat că este o decizie firească deoarece colegii săi din conducerea partidului nu i-au susținut programul de reformare a USR. Documentul a fost respins de Biroul Național al partidului, iar Cioloș a renunțat la șefia USR după numai 4 luni.

Ne puteți urmări și pe Google News