Noi reguli de programare la vaccinare. Modul de programare pentru vaccinarea anti-COVID se schimbă. Modificările vor intra în vigoare începând din 15 martie, anunță autoritățile sanitare. Secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului național de coordonare a vaccinării împotriva coronavirusului (CNCAV)a făcut anunțul.

Andrei Baciu a declarat că din 15 martie vom putea accesa şi ne vom înregistra mult mai ușor pe platforma de vaccinare. Astfel, vom putea să ne alegem și centrul de vaccinare la care dorim să ne imunizăm. Astfel, vom putea vedea și câte persoane mai sunt în fața noastră, programate pentru vaccinare.

„Când intrăm pe platformă, o să vedem centrele de vaccinare şi ne alegem un centru de vaccinare. Iar atunci când ne alegem respectivul centru, noi o să vedem câte persoane sunt în faţa noastră. Astfel vom ști cam când ne-ar veni rândul. În momentul în care ne vine efectiv rândul să ne vaccinăm, vom fi anunţaţi prin SMS pentru confirmare. Pentru că se poate întâmpla o situaţie în care să fii plecat din localitate şi atunci este important ca centrul de vaccinare să ştie aceste informaţii. Tocmai pentru a putea aloca pe altcineva şi a nu pierde doze”, a declarat Andrei Baciu.

Noi reguli de programare la vaccinare

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 38.695 de persoane, dintre care 38.069 cu prima doză și 626 cu cea de-a doua doză. Cu vaccinul produs de Pfizer au fost imunizate 29.380 de persoane. Alte zece persoane au fost imunizate cu serul de la Moderna, iar 8.679 cu vaccinul produs de AstraZeneca.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare din România, au fost vacciante 1.022.066 de persoane. Conform statisticilor prezentate de autorități, 786.231 au fost imunizați cu Pfizer, 77.822 cu Moderna și 158. 013 cu vaccinul produs de AstraZeneca.

În total, spun autoritățile, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat un număr de 131 de reacții adverse. Dintre acestea 28 de cazuri au fost la persoane imunizate cu Pfizer, 3 la Moderna și 100 în urma adminstrării vaccinului AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 5.718 reacți adverse.