Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi reguli pentru taximetriști! Ținută decentă, mașini curate și muzică la un volum decent
Noi reguli pentru taximetriști! Ținută decentă, mașini curate și muzică la un volum decent

Noi reguli pentru taximetriști! Ținută decentă, mașini curate și muzică la un volum decent

Noi reguli pentru taximetriști. Începând de acum încolo, taximetriștii trebuie să fie atenți la ținuta lor și să păstreze curățenie în mașini.

Noi reguli pentru taximetriști! După doi ani de discuții și tensiuni, reprezentanții taximetriștilor și autoritățile din Constanța au ajuns la un acord cu privire la un „cod de conduită” pentru taximetriști. Prin urmare, începând de acum încolo, taximetriștii trebuie să aibă grijă la ținuta pe care o poartă, trebuie să își păstreze mașinile curate, pot asculta doar muzică comercială și nu mai au voie să folosească telefonul mobil în timpul curselor. Pentru respectarea acestor reguli, taximetriștii vor fi scutiți de obligativitatea unui certificat fiscal.

La începutul negocierilor, autoritățile ar fi cerut ca taximetriștii să poarte pantaloni negri și cămașă albastră, dar taximetriști au ripostat, declarând că, pe timpul verii, această ținută ar fi destul de incomodă.

Noi reguli pentru taximetriști! Ce se întâmplă cu taximetriștii violenți

După lungi negocieri, autoritățile au renunțat la această doleanță și au spus că este suficient ca taximetriștii să poarte o ținută decentă. Ba mai mult, taximetriștii din Constanța vor fi obligați să aibă mașina curată și să asculte doar muzică comercială. Cei care au un comportament violent în trafic, nu vor mai putea să ia clienți în următoarele 30 de zile.

CITEȘTE ȘI Taximetriștii din Constanța, comportament inadecvat. Ați aflat că a început sezonul turistic?

Regulile vor fi puse în dezbatere publică, iar autoritățile locale ar dori ca acestea să fie implementate până la începutul sezonului estival, scrie Antena 3.

Măsură în premieră pentru taximetriști. Senatorii au votat noile reguli

Un proiect de lege adoptat de Parlament prevede autorizarea autovehiculelor care au cel mult 9 locuri în regim de taxi.

Cum este definit în prezent un taxi?

„Autovehicul din categoria autoturisme cu până la maximum 5 locuri, inclusiv locul conducătorului auto, sau autovehicul de transport de mărfuri cu o masă maximă totală autorizată care nu depășește 3,5 tone, care, pe baza autorizației taxi, poate executa transport de persoane, mărfuri sau bunuri in regim de taxi”, este prevăzut în lege.

La finele lunii iunie, Parlamentul a adoptat, prin votul final al deputaților, un proiect de lege care prevede pentru activitățile de transport alternativ/rideharing, precum Uber, Bolt sau Yango, autorizarea autovehiculelor care au cel mult 9 locuri.