Evenimentul Zilei > Justitie > Noi detalii despre Sorin Oprescu ies la iveală. Cine este Amir și ce legătură este între fostul primar și arabul bogat
Noi detalii despre Sorin Oprescu ies la iveală. Cine este Amir și ce legătură este între fostul primar și arabul bogat

Noi detalii despre Sorin Oprescu ies la iveală. Cine este Amir și ce legătură este între fostul primar și arabul bogat

Sorin Oprescu a aflat astăzi că va mai rămâne încă 10 zile în închisoarea din Grecia. În timp ce el încearcă să obțină o cercetare în libertate, noi detalii din dosarul său ies la iveală. Vila aflată pe numele iubitei fostului primar va fi confiscată, așa cum au decis judecători odată cu condamnarea, chiar dacă Adriana Nica susține că imobilul a fost achiziționat în urma unui credit, garantat cu banii primiți cadou de la Amir.

Sorin Oprescu a cunoscut-o pe Adriana Nica, iubita sa, în urmă cu aproximativ 11 ani, după ce ea ieșise dintr-o relație cu un arab bogat. Pe numele său se află o vilă, pe care judecătorii au decis să o confiște atunci când i-au dat condamnarea fostului primar. Magistrații consideră că imobilul a fost achiziționat din activitatea infracțională a rețelei conduse de Oprescu. Femeia neagă aceste informații și susține că banii pentru vilă au fost un credit garantat cu sumele primite de la un fost iubit bogat.

Noile detalii apărute în dosar au determinat judecătorii să dezbată și problemele personale. Adriana Nica a declarat în fața magistraților că l-a cunoscut pe Sorin Oprescu în 2011, la scurt timp după ce se despărțise de Amir, un arab bogat. Iubita fostului primar susține că acesta i-ar fi făcut un cadou de 250.000 de euro. Cu acești bani ea a garantat, în parte, un împrumut de 400.000 euro, cu care a reușit să își cumpere vila.

Imobilul pe care iubita lui Sorin Oprescu l-a achiziționat în 2013 a costat 600.000 de euro, iar pentru restul sumei a fost instituită o ipotecă în favoarea vânzătorului. Adriana Nica susține că vila a fost închiriată, astfel reușind să facă rost de bani pentru a-și achita ratele.

Ce salariu avea iubita lui Sorin Oprescu înainte să îl cunoască pe fostul primar

Adriana Nica avea conturile pline înainte să îl întâlnească pe Sorin Oprescu, însă ea susține că, în 2011, se întreținea doar din salariul său. De asemenea, femeia a precizat că provine dintr-o familie modestă, fără posibilități prea mari.

”A declarat că, încă de la finalul anului 2011, a început o relație de concubinaj cu inculpatul Oprescu Sorin-Mircea, locuind împreună în imobilul acestuia, din municipiul București, Str. …, Sector 1, că, de-a lungul anilor, în afara Spitalului Universitar de Urgență București și Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, nu a avut alte locuri de muncă și nici nu a desfășurat alte activități producătoare de venituri, că venitul său lunar total, cu mici variații, raportate la gărzile efectuate în spital, este în sumă de aproximativ 4.000 lei, că părinții săi au venituri modeste și nu au avere”, se arată în motivarea instanței.

Mașina de lux pe care o conduce Adriana Nica este, potrivit declarațiilor sale, achiziționată din banii oferiți cadou de fostul său iubit. Cei doi au avut o relație în perioada 2004 – 2006.

”…însă s-a mai bazat pe suma de aproximativ 250.000 euro, pe care o primise de la prietenul său libanez în perioada în care au fost împreună și din care, în anul 2010, și-a cumpărat autoturismul marca „Audi” A8, cu suma de 115.000 euro, iar diferența, în sumă de aproximativ 130.000 euro, a împrumutat-o surorii sale, pentru a-și cumpăra o locuință, fiindu-i restituită în anul 2014 sau în anul 2015”, se mai arată în motivare.

Judecătorii nu sunt convinși de explicațiile Adrianei Nica

Iubita fostului primar susține că a preferat să facă un împrumut pentru a-și achiziționa imobilul din Primăverii, urmând ca ratele să fie achitate din chiria lunară a vilei. Un apropiat a lui Sorin Oprescu ar fi plătit 6.000 de euro lunar chirie, însă Adriana Nica susține că nu a fost plătită niciodată acea sumă.

Deși femeia a venit cu explicații, judecătorii nu par convinși, mai ales că Amir, fostul iubit bogat, nu a putut fi identificat. Ei au concluzionat că investiția a fost făcută cu banii obținuți din activități infracționale, așa că au confiscat imobilul. Vila din Primăverii valorează, azi, peste 1 milion de euro.

”În fine, cu privire la apelantul-intimat Nica Adriana-Elena, a solicitat confiscarea extinsă asupra bunurilor din patrimoniul său, a căror valoare depăşeşte cu mult posibilităţile sale financiare, cu observaţia că este lipsită de credibilitate susţinerea sa, potrivit căreia sumele de bani folosite pentru cumpărarea bunurilor au fost obţinute de la un prieten de origine libaneză, personaj fantomă, iar sumele de bani au apărut în patrimoniul său în perioada anilor 2013-2015, în care inculpatul Oprescu Sorin-Mircea îşi desfăşura activitatea infracţională”, se mai arată în motivarea dată de judecătorii de la Curtea de Apel București.

Adriana Nica este momentan martor în proces, fără a exista informații că aceasta a făcut parte din grupul infracțional din care făcea parte Oprescu. Ea a contestat decizia de confiscare a imobilului de pe strada Herăstrău, fără a avea succes.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: