Într-un document de 263 de pagini, scris de oamenii de știință din Armata Populară de Eliberare și înalți oficiali chinezi din domeniul sănătății publice și obținut de Departamentul de Stat al SUA ca parte a investigației asupra originilor COVID-19, se vorbește despre o armă biologică care „ar putea cauza prăbușirea sistemului medical al inamicului”.

În timp ce lumea continuă să lupte împotriva pandemiei de coronavirus, noi documente explozive au dezvăluit cum se discuta despre „armarea” COVID-19. Comandanții Armatei Populare de Eliberare (PLA) au prezis că Al Treilea Război Mondial va fi cu arme biologice, arată documentele obținute de Departamentul de Stat al SUA.

Oamenii de știință de top au prezis că aceste coronavirusuri ar putea fi folosite pentru în Al Treilea Război Mondial

Documentul obținut de oficialii americani ar fi fost scris de oameni de știință militari și înalți oficiali chinezi din domeniul sănătății publice în 2015. Noile detalii ridică încă o dată întrebări cu privire la rolul Chinei în răspândirea coronavirusului.

Descriind coronavirusurile SARS ca pe o „nouă eră a armelor genetice”, oamenii de știință chinezi au susținut că virușii ar putea fi „manipulați artificial, apoi armaţi și dezlănțuiţi într-un mod aşa cum niciodată nu s-a mai văzut până acum”.

Documentul militar dezvăluie planurile militare chineze în ceea ce privește BioWeapons. Mai mult, documentele în limba chineză susțin că un atac cu armă biologică ar putea cauza „prăbușirea sistemului medical al inamicului”.

În aceste documente, există referințe de lucrări ale colonelului forțelor aeriene americane Michael J. Ainscough, care prezisese că al treilea război mondial poate fi cu arme bio. Zece dintre autori sunt oameni de știință și experți în arme afiliați la Universitatea Medicală a Forțelor Aeriene din Xi’an, potrivit raportului The Australian.

Autenticitatea documentelor verificată

Robert Potter, specialist în criminalistică digitală, a declarat că documentele au fost verificate. El a susținut că „am reușit să verificăm autenticitatea acestora”. Robert Potter, care a lucrat pentru guvernele SUA, Australia și Canada, a declarat: „Am reușit să localizăm geneza sa pe internetul chinez”. Documentul a fost dezvăluit într-o viitoare carte despre originile Covidului intitulată: Ce s-a întâmplat cu adevărat în Wuhan.

La începutul săptămânii trecute, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a ridicat, de asemenea, întrebări serioase cu privire la China şi manipularea COVID-19. Mai mult, el a sugerat că statul chinez ar fi putut să dezvolte agentul patogen într-un laborator și să-l disemineze ca „război biologic” pentru câștig economic.

Armata știe totul despre războiul chimic, biologic sau radiologic

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a insinuat miercuri că noul coronavirus ar fi putut fi creat într-un laborator pentru a declanșa un „război biologic”.

„Este un virus nou. Nimeni nu știe dacă a fost creat într-un laborator sau a apărut pentru că un om a mâncat un animal”, a declarat liderul brazilian.  Şi continuă: Dar armata știe totul despre războaie chimice, biologice și radiologice. Nu suntem într-un nou război? Şi ce ţară şi-a văzut PIB-ul crescând cel mai mult?”, a întrebat preşedintele, citat de AFP.

Transparența Chinei, sub control

China a fost mult timp pusă la îndoială cu privire la tratarea pandemiei COVID-19, care a apărut pentru prima dată în Wuhan în anul 2019. Virusul s-a răspândit rapid în alte părți ale lumii, în timp ce China s-a întors la normalitate cu blocare și restricții stricte. Tot mai multe circulă unde se speculează că noul ncoronavirus s-a scurs dintr-un laborator din Wuhan, în timp ce unii cred că a provenit din piețele umede unde se comercializează animale sălbatice.

Deputatul Tom Tugendhat și politicianul australian James Paterson au spus că aceste documente „ridică îngrijorări majore cu privire la ambițiile unora dintre cei care sfătuiesc conducerea superioară a partidului”. Calificând interesul evident al Chinei pentru arme bio „extrem de îngrijorător”,  menționând că „aceste arme sunt extrem de periculoase”.

Noul coronavirus a infectat până acum 157.593.275 de persoane din întreaga lume și 3.285.620 au cedat pandemiei. La mai bine de un an de la originea sa, SARS-CoV-2 continuă să se răspândească în întreaga lume, curmând din ce în ce mai multe vieți.  În faţa aceste pandemii, națiunile îndeamnă cetățenii să se vaccineze, scrie republicworld.