Serghei Mizil a declarat în premieră, în emisiunea „Dosare de presă”, pe EVZ PLAY, că a avut COVID-19, dar că, din fericire, a avut parte de o formă ușoară a bolii.

„Am avut Covid. Am avut simptomele: trei zile n-am avut miros. Restul n-am avut absolut nimic. După (cele 14 zile, n.e.), m-am dus la spital,  mi-am făcut anticorpii, mi-am făcut plămânii, ce face un om responsabil.

Problemele apar când stai mult acasă și, mai ales, ai o formă mai agresivă. Eu am fost din prima (la spital, n.e.), doctorul mi-a explicat, mi-a dat (schema de tratament, n.e.), am venit cu medicamentele de-afară, am înțeles că tot asta dau și ei, niște antivirale. Mi-a dat ăla de aer și mi-a spus, „Băi, dacă-ți crește temperatura, scade aerul, te prezinți imediat”, a declarat Mizil.

Serghei Mizil: „Pandemia a băgat un fel de dictatură medicală”

Trăim vremuri complicate, care din anumite puncte de vedere pot fi catalogate ca fiind vremuri de război. Doar că dictatura militară a fost înlocuită de un alt fel de dictatură, diferită de cea a armelor, și, prin urmare, mult mai greu de catalogat ca fiind dictatură. Este ceea ce crede Serghei Mizil și a și spus-o cu subiect și predicat: „Pandemia e al Treilea Război Mondial”.

„Nu, nu scăpăm repede. Din punctul meu de vedere, eu zic că pandemia e al Treilea Război Mondial. În primul rând au reîmpărțit și puterile în țări. Adică, au băgat un fel de dictatură medicală, „Unii da, unii nu”. S-au făcut miliarde.

A început lupta, că dacă urmărești, vezi că ba Pfizer nu e bun, e bun Johnson-ul; după aia mută Johnson-ul, blocăm, mută, AztecaMazteca (AstraZeneca, n.e.) ; o mutăm pe ailaltă, vă facem, vedeți că șase luni… Se fac miliarde.

Franța, de câte ori a carantinat-o, a crescut de 10 ori mai mult. Și când a descarantinat-o, s-a dus în jos. Acum vor să ne bage în carantină. Ai vaccinat o mare parte din oameni, ai vaccinat bătrânii, de ce mai faci carantina?

După aia au venit că, „poți să faci vaccinul, dar îl iei (Covid-ul, n.e.)”. Și-acum au venit cu ultima care a apărut, gripa japoneză, și pe care n-o mai acoperă vaccinul.

Asta mă duce mintea că, dacă le trebuie, mai inventează ceva. Au pus ce afaceri au vrut ei pe butuci și nu vorbesc la noi, în lume. Uită-te în China, că de exemplu americanii au plecat pe capete acolo și și-au închis toate afacerile”, a explicat Serghei Mizil.

„S-au făcut bani acum, în pandemie, ce nu s-au făcut în 30 de ani”

Ca o concluzie, acesta a ținut să clarifice că nu este adeptul teoriei conspirației. Dar consideră că fiecare persoană ar trebui lăsată să acționeze conform propriei conștiințe, în virtutea libertății personale.

„Eu nu sunt cu teoriile conspirației. Dar eu spun așa: cine vrea să se vaccineze, să se vaccineze. Cine nu vrea să se vaccineze, să nu se vaccineze”, a mai spus Serghie Mizil.

Acesta a mai dezvăluit că vrea să se vaccineze cu vaccinul rusesc sau cu cel chinezesc.

„Eu m-aș vaccina cu Sputnik sau cu vaccinul chinezesc. Angela Merkel voia să aducă Sputnik-ul. Am înțeles de la doctori, că am vorbit și doctorii din Israel, că nu mă iau după ăla care-și dă foc în piață că nu se vaccinează, eu am vorbit cu mai multă lume și am tras și eu niște concluzii.

Mă voi vaccina – că nu cred că scăpăm niciunul, că nu nor primi nici în WC- dar vreau să mai treacă puțin timp. Asta este teoria mea. Eu voiam să fac Johnson&Johnson, că-i o singură doză, nu stau de două ori. Dar când am auzit acum că l-au interzis…

Și cu această pandemie care a fost, cunosc oameni care au condus România 20 de ani, care au fost în funcții și care au manglit și care au spus „S-au făcut bani acum, ce nu s-au făcut în 30 de ani”. Nu împrumutați. Bani care s-au făcut așa…”, a dezvăluit Mizil.