Evenimentul Zilei > Justitie > Nicușor Dan: „Încă o autorizaţie ilegală de construire, emisă de Gabriela Firea, a fost anulată de instanţă”
Nicușor Dan: „Încă o autorizaţie ilegală de construire, emisă de Gabriela Firea, a fost anulată de instanţă”

Nicușor Dan: „Încă o autorizaţie ilegală de construire, emisă de Gabriela Firea, a fost anulată de instanţă”

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat, luni, că instanța a anulat autorizaţia prin care terasa imobilului construit în stil neoclasic - din Ştirbei Vodă 68 -, aflat în zonă protejată, a fost închisă cu geamuri termopan.

Potrivit edilului, decizia Curţii de Apel de anulare a autorizaţiei de construire este definitivă, fiind „încă o dovadă a modului haotic şi abuziv” în care a lucrat fosta administraţie.

„Încă o autorizaţie ilegală de construire, emisă de Gabriela Firea, a fost anulată de instanţă. Imobilul din Ştirbei Vodă 68, aflat în zonă protejată, a cărui terasă a fost închisă abuziv cu geamuri termopan de proprietarii spaţiului de la parter, trebuie readus la starea iniţială. Practic, s-a intervenit ilegal asupra faţadei clădirii şi s-a modificat funcţiunea terasei în cafenea. Totul, fără acordul Asociaţiei de proprietari”, a scris Nicuşor Dan, pe pagina de Facebook.

Primarul Capitalei a mai adăugat că proprietarii spaţiului de la parter au blocat accesul la contorul de gaze pentru ceilalți locatari ai blocului şi au sistat în mod abuziv furnizarea de gaze către aceștia.

Nicușor Dan, audiat de procurii de la DNA

Primarul Capitalei a fost audiat cu privire la sesizarea pe care depus-o legată de ceea ce el numește „nelegalitatea flagrantă a PUZ Primăverii 1”, care prevede construirea unui bloc pe un teren prevăzut ca spaţiu verde.

„În acea planșă e verde, ceea ce înseamnă spațiu verde și avem o lege care spune că nu se construiește pe spațiul verde. Când s-a dat acest PUZ în 2019 era o hotărâre judecătorească în altă speță care spunea că nu poți să construiești pe spațiul verde. (…).

Eu am reclamat un fapt: că exista regimul urbanistic de spațiu verde, că există o lege care spune că nu se construiește pe spațiul verde și cu încălcarea acestei legi s-a dat un PUZ care a adus un beneficiu de câteva milioane de euro beneficiarului. Noi nu i-am dat autorizație și, dacă DNA zice că e legal, o să-i dăm autorizație”, a declarat Nicușor Dan, în fața sediului DNA.