Evenimentul Zilei > Justitie > Nicușor Dan, audiat de procurii de la DNA. Primarul Capitalei, despre autorizarea unui PUZ pe Bulevardul Primăverii
Nicușor Dan, audiat de procurii de la DNA. Primarul Capitalei, despre autorizarea unui PUZ pe Bulevardul Primăverii

Nicușor Dan, audiat de procurii de la DNA. Primarul Capitalei, despre autorizarea unui PUZ pe Bulevardul Primăverii

Nicușor Dan s-a prezentat, marţi dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Primarul Capitalei a fost audiat de procurori în legătură cu plângerea legată de autorizarea unui PUZ pe bulevardul Primăverii 1.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a sosit, marți dimineață, la sediul DNA, pentru a fi audiat cu privire la sesizarea pe care depus-o legată de ceea ce el numește „nelegalitatea flagrantă a PUZ Primăverii 1”, care prevede construirea unui bloc pe un teren prevăzut ca spaţiu verde.

„În acea planșă e verde, ceea ce înseamnă spațiu verde și avem o lege care spune că nu se construiește pe spațiul verde. Când s-a dat acest PUZ în 2019 era o hotărâre judecătorească în altă speță care spunea că nu poți să construiești pe spațiul verde. (…).

Eu am reclamat un fapt: că exista regimul urbanistic de spațiu verde, că există o lege care spune că nu se construiește pe spațiul verde și cu încălcarea acestei legi s-a dat un PUZ care a adus un beneficiu de câteva milioane de euro beneficiarului. Noi nu i-am dat autorizație și, dacă DNA zice că e legal, o să-i dăm autorizație”, a declarat Nicușor Dan, în fața sediului DNA.

Nicușor Dan a sesizat DNA cu privire la PUZ Primăverii

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan,  a anunţat că a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi prefectul pentru „nelegalitatea flagrantă a PUZ Primăverii 1 care prevede construirea pe un teren prevăzut ca spaţiu verde”.

Nicuşor Dan declara atunci că din acte reiese că „s-a făcut un cadou beneficiarului PUZ-ului de cel puţin 3 milioane euro”.

„Am sesizat DNA, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Prefectul pentru nelegalitatea flagrantă a PUZ Primăverii 1 care prevede construirea pe un teren prevăzut ca spaţiu verde în PUZ Zone Construite Protejate. Din hârtii s-a făcut un cadou beneficiarului PUZ-ului de cel puţin 3 milioane euro”.

Întrebare retorică: Ce credeți că va face Inspectoratul de Stat în Construcții?

Şi continuă: „Va constata nelegalitatea PUZ-ului și va solicita Prefectului să îl atace în instanță? (din păcate primarul nu are voie să atace hotărârile Consiliului). Sau mă va amenda cu 5000 lei pentru că nu emit certificatul de urbanism pentru construire?”, se întreba edilul în postarea sa.

Nicuşor Dan a ataşat, de asemenea, şi sesizarea depusă, împotriva fostului arhitect şef al Capitalei, Ştefan Călin Dumitraşcu (foto):

Va constata nelegalitatea PUZ-ului şi va solicita Prefectului să îl atace în instanţă? (din păcate primarul nu are voie să atace hotărârile Consiliului). Sau mă va amenda cu 5000 lei pentru că nu emit certificatul de urbanism pentru construire?”, a scris Nicuşor Dan într-o postare pe Facebook.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: