Evenimentul Zilei > Social > Nicuşor Dan contrazice tot ceea ce au spus pacienţii de la „Matei Balș”
Nicuşor Dan contrazice tot ceea ce au spus pacienţii de la „Matei Balș”

Nicuşor Dan contrazice tot ceea ce au spus pacienţii de la „Matei Balș”

Nicușor Dan a făcut primele declarații despre incidentul de la „Matei Balș”, unde contrazice tot ccea ce au spus pacienţii cu privire la frigul din spital.

Nicuşor Dan contrazice tot ceea ce au spus pacienţii de la „Matei Balș”  în privința frigului din spital.

„Încep prin a exprima condoleanțe pentru familiile victimelor. Este o tragedie care ne obligă să fim solidari și mai ales să fim responsabili.

Nicuşor Dan: Spitalul avea căldură

Nicuşor Dan: „Trebuie să îmbunătățim siguranța din spitale și trebuie pentru asta să facem investiții.

Am avut o discuție cu majoritatea din Consiliu și am decis ca în bugetul din 2021 să facem un audit al instalațiilor termice și să includem bani pentru intervenții.

După cum știți, după tragedia de la Piatra Neamț a existat un control mixt de la ISU și de la DSP în toate cele 19 spitale.  Şi nu au fost găsite probleme”, a declarat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan: În ultima săptămână nu au fost probleme cu căldura la „Matei Balș”

Şi continuă.Spitalele noastre sunt gata să ofere oricefel de sprijin pentru pacienții care nu mai pot fi tratați la Balș.

Nu este o problemă cu spațiile libere în spitale. Pentru că a fost o speculație de presă cu privire la căldura din spitalul Matei Balș, am discutat atât cu termoenergetica, cât și cu call centerul.

În ultima săptămână nu au existat problemele de căldură la Matei Balș, nici la blocurile din jur.”, a declarat primarul general al Capitalei.

Nicuţor Dan a reacţionat  după ce mai mulţi pacienţi au spus că nu au existat probleme cu căldura

În opinia sa, a fost doar o speculaţie de presă cu privire la căldura de la spital, contrazicând pacienţii.

„E o tragedie care ne obligă să fim solidari şi, mai ales, să fim responsabili. Trebuie să îmbunătăţim siguranţa din spitale, atât cât cele care ţin de MS, dar şi cele care ţin de PMB.

Trebuie să facem investiţii în spitale. Am decis ca în bugetul pentru 2021 să introducem un capitol care să se refere atât la un audit al instalaţiilor electrice şi alte instalaţii tehnice din cele 19 spitale din administrarea PMB, cât şi bani pentru intervenţii pentru remediarea problemelor pe care le-am găsi acolo”, a concluzionat Nicuşor Dan.