Evenimentul Zilei > Politica > Nicuşor Constantinescu, suspendat de la şefia PSD Constanţa –„Eu sunt în continuare preşedinte executiv, ce performanţe au făcut ăştia la prezidenţiale?”
Nicuşor Constantinescu, suspendat de la şefia PSD Constanţa –„Eu sunt în continuare preşedinte executiv, ce performanţe au făcut ăştia la prezidenţiale?”

Nicuşor Constantinescu, suspendat de la şefia PSD Constanţa –„Eu sunt în continuare preşedinte executiv, ce performanţe au făcut ăştia la prezidenţiale?”

Biroul Permanent Judeţean al PSD Constanţa a decis, în această seară, suspendarea lui Nicuşor Constantinescu din funcţia de preşedinte executiv, „în baza rezoluţiei Consiliului Naţional al partidului”. Nicuşor Constantinescu susţine însă că nu şi-a pierdut funcţia, de vină fiind „mâncătorii de rahat care au pierdut alegerile prezidenţiale la Constanţa”.

Purtătorul de cuvânt al PSD Constanţa, deputatul Mircea Titus Dobre a anunţat într-o conferinţă de presă că Nicuşor Constantinescu  a fost suspendat din funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a partidului. "Nicuşor Daniel Constantinescu este, la ora actuală, primvicepreşedintele suspendat, pe perioada problemelor sale", a spus Dobre, precizând că în şedinţa organizaţiei judeţene a PSD Constanţa nu s-a discutat despre o eventuală înştiinţare a lui Nicuşor Constantinescu, aflat în arest la domiciliu. Mircea Dobre a mai spus că Alexandru Mazăre a rămas simplu membru PSD după ce a demisionat din funcţia de vicepreşednte al filialei locale.

Nicuşor Constantinescu susţine însă că un i-a luat nimeni funcţia şi că infracţiunile de abuz în serviciu pentru care este cercetat nu sunt fapte de corupţie invocate în rezoluţia Consiliului nacional al PSD. Constantinescu se arată indignat de faptul că niciun membru din conducerea organizaţiei judeţene a PSD Constanţa , rămas după arestarea sa la domiciliu, şi după demisia lui Radu Mazăre din funcţia de preşedinte al filialei, nu a avut curajul să dea ochii cu el. “Eu primesc, acasă, pe oricine”. Nici măcar nu i s-a sugerat să-şi dea demisia din funcţia aşa cum ar fi intenţionat unii membri din conducerea interimară a PSD Constanţa.

Preşedintele execurtiv al PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, îi desfide pe cei care au preluat organizaţia. “Eu sunt în continuare preşedinte executiv al PSD Constanţa. Dar cât am lipsit eu, ce performanţă au făcut la alegerile prezidenţiale ăştia care vorbesc să îmi dau demisia? Au luat un scor, au luat-o în bot. 39%. Atât de bine au făcut campanie că mă sunau primarii în SUA că nu vine nimeni de la organizaţie să facem manifestări, să adunăm lumea, să vorbească cu cetăţenii.  Şi rezultatele s-au văzut. Deci, în mod normal, ăştia care mănâncă rahat ar trebui să se gândească, nu ne e ruşine că am pierdut alegerile prezidenţiale?” a comentat, pentru EVZ, Nicuşor Constantinescu.

Nu numai că nu renunţă la funcţia de preşedinte executiv al PSD Constanţa, dar Nicuşor Constantinescu averitizează că epoca Mazăre-Constantinescu-Strutinsky nu a apus. „Ăsta este  visul celor care nu au fost în stare, în viaţa lor, să facă ceva de când există ei. Să îţi doreşti moartea politică, fizică, a mea, a lui Radu Mazăre şi a lui Sorin Strutinsky  în 2015 înseamnă că eşti incompetent şi nepregătit să mă înlocuieşti” a spus Nicuşor Constantinescu. Mai mult, el nu renunţă la viaţa politică. „Dreptul de a candida nu poate să mi-l ia decât fie instanţa de judecată, fie Dumnezeu.  Că altfel nu mă poate împiedica nimeni să candidez pentru că eu, tot ce am făcut.. Şi uitaţi-vă ceea ce nu se face de când eu nu mai sunt lăsat să funcţionez , sau, respectiv, domnul Mazăre”

Nicuşor Constantinescu aşteaptă marţi, 28 aprilie, decizia instanţei în ultimul dosar în care este cercetat în arest la domiciliu pentru plaţi nelegale în valoare de opt milioane de euro, după ce astăzi Curtea de Apel Constanţa a decis cercetarea sub control judiciar în dosarul subfinanţării Centrului Militar Zonal. El spune că va renunţa la a mai candida „doar dacă Dumnezeu doreşte, sau electoratul nu mă va vota”. Întrebat de EVZ ce va face dacă va fi cercetat în stare de libertate, Nicuşor Constantinescu a precizat: „Direct la partid mă duc, să-l conduc, că nu e condus. Asta le transmit”.