Nicolae Ciucă, lovit în plin. A explodat bomba. E scandal imens pe scena politică

Nicolae Ciucă, lovit în plin. A explodat bomba. E scandal imens pe scena politică Sursă: Arhivă EVZ

Scena politică a fost aruncată în aer atunci când o jurnalistă a lansat acuzații dure asupra premierului Nicolae Ciucă. Aceasta susține că teza de doctorat a oficialului nu este una autentică și lansează acuzația de plagiat. În acest caz au intervenit mai multe nume grele din politică, printre care și Gabriela Firea.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a decis să intervină în scandalul cu privire la suspiciunea de plagiat care planează asupra lui Nicolae Ciucă. Aceasta se bucură în primul rând pentru ea și pentru decizia de a renunța la doctorat înainte de a intra în politică.

În ceea ce privește situație premierului, ministrul nu consideră că aceste acuzații ar putea să îi pună în pericol funcția lui Nicolae Ciucă, aici fiind vorba mai degrabă despre o capacitate managerială.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Eu mă bucur că mi-am înghețat doctoratul la ASE înainte de a intra în politică, pentru că altfel....”, a spus Firea, gândindu-se probabil că și asupra ei ar fi putut plana astfel de acuzații.

Întrebată dacă funcția de premier a lui Nicolae Ciucă este în pericol, ea a răspuns: „Nu-mi dau seama, dar din punctul meu de vedere cred că contează mai mult capacitatea sa managerială, de bună organizare și până la urmă bunul mers al coaliției pentru că un scandal politic ne-ar duce la o criză politică”.

Fiind în fruntea Ministerului Familiei, Gabriela Firea susține că plagiatul nu este cea mai bună metodă și nimeni nu poate încuraja o astfel de practică.

„Normal că nu este bine să preiei ceva ce nu-ți aparține fără să citezi. Normal că nu putem încuraja așa ceva. Sunt tineri care ne privesc acum, elevi, nu pot să le spunem 'E bine să copiați'. Am și eu copii. Nu e bine, nu e bun acest lucru”, a adăugat Gabriela Firea la Antena 3.

Reacția lui Nicolae Ciucă la acuzația de plagiat

PressOne este publicația care lansează acuzația de plagiat asupra premierului României. Potrivit acestora, oficialul a folosit mai multe tehnici pentru a ascunde faptul că unele paragrafe sunt citate din alte surse. Reformularea începutul de paragraf, eliminarea cuvintelor esențiale sau enumerațiile așezate cu liniuță sunt tehnici care nu pot fi detectate de un soft anti-plagiat.

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat la aceste acuzații negând că teza sa de doctorat ar fi fost plagiată. În plus, acesta o pune la dispoziția celor care doresc să verifice lucrarea.

"Apreciez interesul dumneavoastră faţă de etica academică şi respectarea acesteia în cadrul lucrărilor ştiinţifice. Vă asigur că în toată cariera mea de ofiţer al Armatei României mi-am asumat toate responsabilităţile, indiferent de funcţia ocupată.

Nu voi renunţa la acest principiu nici în cariera de politician. Teza mea de doctorat este rodul cercetării ştiinţifice din anii de studii doctorale şi reflectă munca depusă. Lucrarea a stat şi stă la dispoziţia publicului de aproape 20 de ani şi a fost întocmită în concordanţă cu cerinţele legale existente la momentul respectiv”, a declarat premierul României pentru PressOne.