Evenimentul Zilei > Actualitate > News Alert. S-au reluat programările pentru vaccinarea cu Pfizer-BioNTech
News Alert. S-au reluat programările pentru vaccinarea cu Pfizer-BioNTech

News Alert. S-au reluat programările pentru vaccinarea cu Pfizer-BioNTech

S-au reluat programările pentru vaccinarea cu Pfizer-BioNTech în această dimineață, potrivit unui anunț al CNCAV.

S-au reluat programările. Sâmbătă dimineața au fost reluate programările pentru imunizarea cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech. Locurile disponibile apar în platforma ce poate fi găsită la adresa https://programare.vaccinare-covid.gov.ro.

Începând de luni, 1 martie, vor fi deschise alte 130 de centre de vaccinare, au mai anunțat autoritățile.

S-au reluat programările. Cine se poate înscrie la vaccinare

Conform strategiei naționale de vaccinare, pentru noua tranșă de vaccinuri Pfizer-BioNTech pot să se înscrie pe platforma de profil persoanele cu boli cronice, cele cu vârsta de peste 65 de ani, precum şi persoanele cu dizabilităţi. Toate aceste categorii sunt cuprinse în etapa a doua a procesului.

Numărul centrelor de vaccinare va crește, începând de luni, dată la care este programată deschiderea altor 130 de puncte de imunizare.

156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, a transmis CNCAV.

Cum stă România la vaccinare

În prezent, România se află pe locul al șaptelea în lume în ceea ce privește vaccinarea cu ambele doze de vaccin anti-coronavirus, potrivit anunțului făcut vineri de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

De asemenea, în ceea ce privește persoanele vaccinate cu ambele doze, România se situează pe locul al doilea în Europa.

Tot la nivel european, România se plasează pe locul al șaselea la mai mulți indicatori: numărul total de doze administrate, numărul de doze administrate raportat la 100 de persoane și media dozelor administrate zilnic (29.526 doze).

„România se află pe locul 7 în topul vaccinărilor împotriva COVID-19 cu ambele doze, la nivel global! (…) Mai mult de 225 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 100 de țări, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, fiind utilizate 6.07 milioane de doze pe zi la nivel global”, au transmis oficialii români pe pagina de Facebook Ro-Vaccinare.

Pfizer pregătește a treia doză de rapel pentru noile tulpini de Coronavirus