Evenimentul Zilei > Actualitate > Nebunie la ghișeele de impozite din Botoșani. Oamenii s-au înghesuit să scape de datorii
Nebunie la ghișeele de impozite din Botoșani. Oamenii s-au înghesuit să scape de datorii

Nebunie la ghișeele de impozite din Botoșani. Oamenii s-au înghesuit să scape de datorii

Sute locuitori din Botoșani s-au înghesuit, la ghișeele pentru impozite, ca să-și plătească taxele locale, fără să țină cont de distanțarea socială și de restricțiile impuse de autorități în pandemie.

Nebunie la ghișeele de impozite din Botoșani. Oamenii s-au înghesuit să scape de datorii. O mulțime de cetățeni ai municipiului Botoșani s-au înghesuit la ghișee ca să-și plătească impozitele și taxele locale.

Luni, 18 ianuarie, câteva sute de oameni s-au înghesuit la sediul Direcției de Taxe și Impozite Locale din Botoșani. Fără să mai țină cont de nici o restricție sau regulă, aceștia s-au bulucit la ghișee. Acest lucru a determinat o intervenție a forțelor de ordine.

Mai mulţi jandarmi şi poliţişti au fost chemaţi la sediul direcţiei de taxe şi impozite Botoşani ca să restabilească ordinea.

Botoșănenii au așteptat ore în șir la coadă

Coada formată din botoșănenii dornici să scape de datoriile la stat se întindea pe o lungime de 200 de metri. Mulți s-au așezat pur și simplu, ca în vremurile bune, fără să țină cont de distanțarea socială.

„Suntem români, ne iubim. Ăsta e sistemul. Stăm de dimineață, de la 08:00, dacă aşa se mişcă birocraţii”, a afirmat un bărbat, conform Antena 3.

Acesta aștepta de mai multe ore la coada formată la ghișee, însă nu părea să fie prea deranjat de situație.

Botoșănenii s-au înghesuit la ghișee, ca să scape rapid de datoriile către stat, deși aveau și posibilitatea să plătească online. Chiar dacă timpul de așteptare la ghișeu a fost destul de lung, oamenii nu s-au plans. Au comentat, însă, la adresa procedurilor de plată online, care li se par mai complicate.

Cum se poate face plata taxelor locale

Conform legii, cei care plătesc impozitul pe locuințe până la finalul lunii martie beneficiază de un bonus de 10% din valoarea datorată. Acest lucru îi face pe români să dea fuga la primării și la ghișeele specializate din primele zile ale anului.

Situația nu este specifică doar municipiului Botoșani ci tuturor localităților din țară.

Conform legii, plata taxelor și impozitelor locale se poate realiza la ghișeele administrațiilor financiare sau la casieriile direcțiilor speciale din cadrul primăriilor. Impozitele și taxele locale se mai pot plăti și online. Acest lucru se poate face cu cardul la primăriile care au implementat (in cazul un sistem de plată online. De asemenea se poate face prin ordin de plată, Internet Banking​ sau prin www.ghiseul.ro.