După înfrângerile cu Suedia și Spania, și în urma jocului foarte slab prestat de echipă, Cosmin Contra și-a încheiat oficial colaborarea cu FRF. S-a discutat despre venirea lui Hagi, Petrescu sau Boloni, dar iată că alesul a fost, în cele din urmă, Mirel Rădoi.

Discuțiile au început încă după meciul cu Suedia, atunci când Cosmin Contra a dat primele semne că nu mai vrea să continue. Inițial, Rădoi a refuzat și i-a explicat lui Mihai Stoichiță, cel care a încercat să-l înduplece, că vrea să-și respecte cuvântul dat în vară. Cum eșecul categoric cu Spania l-a scos total din calcule pe Contra, Rădoi a rămas varianta favorită a FRF.

Primul semn că antrenorul de 38 de ani ar lua în considerare ideea de a prelua naționala mare a venit după meciul tineretului din Irlanda de Nord. „Sunt multe lucruri care trebuie lămurite”, a spus Rădoi la sfârșitul partidei.

Ulterior, au urmat mai multe discuții cu Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu. ProSport a aflat că lucrurile s-au clarificat abia la sfârșitul săptămânii ce tocmai s-a încheiat, atunci când Rădoi și-a dat acordul pentru a prelua naționala mare a României.

Obiectivul lui Rădoi este unul clar, Mondialul din 2022. Indiferent de prestația României la barajul pentru calificarea la Euro 2020, postul său va fi în siguranță, anunță prosport.ro.