"Traian Băsescu este un personaj extrem de special, el, în calitate de preşedinte al PDL, pentru că nu l-am considerat niciodată preşedinte al României, a fost în permanenţă preşedinte al PDL, s-a manifestat ca atare. Nu ştiu dacă pe Emil Boc l-aţi auzit în campania asta electorală, el ca preşedinte al PDL n-a existat. Cel care s-a manifestat ca atare, ca preşedinte al PDL, a fost Traian Băsescu. 50% din mesajele de campanie au venit din ceea ce a spus Traian Băsescu", a afirmat deputatul.

De asemenea, Adrian Năstase a declarat că PDL a venit cu o campanie agresivă în loc de proiecte şi că felul în care acest partid îşi promovează candidaţii l-a pus pe gânduri. Năstase a apreciat că multe dintre incidentele din campanie se datorează proastei organizări legate de afişaj, astfel că au apărut confruntări între reprezentanţii unor partide diferite.

"Adeseori, lipsa proiectelor s-a manifestat prin violenţă. Mi s-a părut dezolantă, mai ales din partea PDL, lipsa de proiecte. În marea majoritate a judeţelor, PDL a venit cu o campanie extrem de agresivă, cu o opulenţă evidentă în ceea ce priveşte afişele. Pe mine, m-a pus pe gânduri felul în care acest partid îşi promovează candidaţii", a spus Năstase.

El a adăugat că nu ar fi de acord cu formula folosită de Traian Băsescu la un moment dat, respectiv "blat", dar că acesta îl reprezintă foarte bine şi reprezintă filozofia politică a acestuia.

"PSD – rezultate mai bune decât la europarlamentare"

În cadrul conferinţei de presă de aseară, Adrian Năstase a mai spus că Partidul Social Democrat va obţine la alegerile locale un rezultat mai bun decât la alegerile europarlamentare, indiferent de rezultatul din Bucureşti.

"Mă bazez pe sondajele de opinie pe care le-am văzut, pe sondajele din diferite zone ale ţării pe care le ştiu şi cel puţin, la acest moment, părerea mea este că PSD poate să obţină în jur de 30 la sută din votul politic la nivelul ţării, cu o marjă de eroare pe care sigur nu am s-o pot preciza şi care depinde, bineînţeles, inclusiv de ceea ce se întâmplă în zilele următoare. În orice caz, ca trend, eu cred că noi suntem în creştere faţă de rezultatul de la alegerile europarlamentare", a precizat fostul premier.

Întrebat dacă în aceste estimări se bazează pe gestul candidatului PSD la Primăria sectorului 5 al Cpitalei, Marian Vanghelie, de a oferi telefoane mobile cu cartele preplătite alegătorilor, Năstase a refuzat să comenteze.

Citiţi şi "Băsescu s-a întâlnit cu "prietenii" Blaga, Negoiţă şi Videanu"!

"Alege-ţi primarul potrivit"!
(11:55)