Declarat mort vara trecută, jihadistul din Anvers este în viață și bine merci: Este o tactică ISIS

Declarat mort vara trecută,  jihadistul din Anvers este în viață și bine merci: Este o tactică ISIS

Abdellah Nouamane, un jihadist din Anvers, care a fost declarat mort vara trecută, este în viață, potrivit informațiilor de pe Het Laatste Nieuws și De Morgen, publicate astăzi.

Organizația teroristă  islamică a făcut ca mama individului să creadă că a fost omorât.Ea chiar a declarat că fiul ei a murit. Teroriştii au făcut credibilă moartea lui Abdellah Nouamane, ca dovadă că mama sa a fost înșelată. Serviciile de informații belgiene au descoperit că era încă în viață și că ar fi angajat în SI (organizaţia teroristă a Statului Islamic) 

Potrivit unor zvonuri, care încă nu au fost confirmate, Abdellah Nouamane a fost arestat de kurzi. De asemenea, nu este clar dacă omul reprezintă în continuare un pericol pentru Belgia. Acum câțiva ani, a amenințat ţara. 

Declararea unui luptător ca fiind mort s-a dovedit adesea o tactică a SI pentru a permite organizarea unui atac cu discreție. Acesta a fost în special cazul lui Abdel Hamid Abaaoud, presupusul lider operațional al atacurilor din 13 noiembrie la Paris, notează 7sur7.

Ne puteți urmări și pe Google News