Evenimentul Zilei > International > Considerat mort, apare brusc la un grătar organizat de prietenul său
Considerat mort, apare brusc la un grătar organizat de prietenul său

Considerat mort, apare brusc la un grătar organizat de prietenul său

Iată cine a ales momentul de a învia alegându-şi cel mai propice moment. Alfonso Bennett, un locuitor din Chicago a fost de curând în centrul unei polemici ieşită din comun. Bărbatul, pe care apropiaţii îl credeau mort, a reapărut brusc bine-merci, viu şi nevătămat...la un grătar organizat de un amic al său.
Totul a început în aprilie trecut, când doctorii de la Mercy Hospital din Chicago, au chemat pe sora lui Alfonso Bennett pentru a o anunţa că fratele său a fost găsit gol şi grav rănit într-o maşină. Sprijinit de medici, el nu avea mari şanse de a supraveţui. În ciuda îndoielilor privind identitatea persoanei spitalizate, surorile lui Alfonso au acceptat în cele din urmă transferarea acestuia într-o unitate paliativă, de tratare de urgenţă, unde el a decedat trei zile mai tîrziu.

O plângere depusă de familie

Şi când se pregăteau de funeralii, familia lui Bennett l-a văzut înviat, în timpul unei agape organizată de un amic. ”Ea a strigat: E aici, e viu!”, a povestit Yolanda, o soră a lui Alfonso. În realitate, bărbatul aflat în agonie la spital era cu totul alt individ, numit Elisha Brittman, până la urmă identificat datorită amprentelor digitale.
Săptămâna aceasta, familiile Bennett şi Brittman au organizat o conferinţă de presă pentru a anunţa intenţia lor de a depune plângere împotriva poliţiei din Chicago şi a Mercy Hospital, acuzându-le de neglijenţă. ”Această situaţie ar fi putut fi cu uşurinţă evitată şi ar fi trebuit evitată”, a spus avocatul celor două familii. Poliţia, care a deschis ancheta, a declarat la rândul ei: A spune că noi avem incertitudini şi probleme, este un eufemism, a titrat 20 Minutes.