Evenimentul Zilei > International > Molima lovește în toate punctele slabe ale lui Putin. Medicii pleacă, oligarhii iau ventilatoarele
Molima lovește în toate punctele slabe ale lui Putin. Medicii pleacă, oligarhii iau ventilatoarele

Molima lovește în toate punctele slabe ale lui Putin. Medicii pleacă, oligarhii iau ventilatoarele

În timp ce privilegiații se pun la adăpost, companiile intră pe rând în faliment, iar medicii, prost plătiți, demisionează în masă. Prăbușirea prețului petrolului a lăsat vistieria Rusiei pe sec. Rusul de rând se revoltă.

Un expert în securitate a declarat că noua criză lovește „în toate punctele slabe ale lui Putin. Medici prost plătiți demisionează în masă, temându-se pentru viața lor după ce au primit ordin să trateze pacienți atinși de coronavirus fără echipament de protecție adecvat, într-un sistem de sănătate subfinanțat cronic.

Echipele de ambulanță stau la cozi ore în șir pentru a direcționa pacienții către spitale supraaglomerate, unde personalul medical nu dispune de suficient oxigen.

Iar ventilatoarele, de care este disperată nevoie, au fost cumpărate de oligarhi care au instalat clinici improvizate în luxoasele lor vile.

Prăbușirea prețului petrolului, una din principalele surse de venit a Rusiei, lipsește țara de venituri esențiale. Nemulțumirea rușilor crește necontenit, ei acuzând guvernul că-i favorizează pe influenții oligarhi, în detrimentul micilor întreprinderi.

Acestea sunt efectele periculoase ale pandemiei în Rusia, La ora actuală, analiști și dușmani politici ai lui Vladimir Putin se întreabă dacă „domnia” sa lungă (și brutală) ar putea fi victima crizei.

„Lui Putin nu-i pasă de pierderea unei vieți, doar de pierderea puterii”, a declarat fostul campion la șah Garry Kasparov, acum militant pentru drepturile omului.

„Actualii aliați ai lui Putin ar putea profita de ocazie pentru a se îndrepta împotriva lui”.

Dacă crizele economică și sanitară se combină, iar oamenii își depășesc frica de represiunea autorităților, lucrurile s-ar putea schimba foarte repede. Și dramatic pentru liderul de la Kremlin, scrie Daily Mail.

Fostul lucrător KGB, care se vrea un pilon al stabilității Rusiei, un lider mondial puternic, face acum față unui dușman invizibil.

Ultimele cifre arată 74.588 de cazuri de infectare cu noul coronavirus printre cei 145 de milioane de locuitori ai Rusiei, și 681 decese. Deși cifrele anterioare au arătat o creștere de 37% a deceselor de „pneumonie”, ceea ce sugerează că statul manipulează datele.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE