Evenimentul Zilei > Social > Mobilier creat special pentru animalul de companie
Mobilier creat special pentru animalul de companie

Mobilier creat special pentru animalul de companie

2018 aduce noutăți revoluționare în designul interior. Specialiștii suedezi în decorațiuni interioare din cadrul multinaționalei Ikea au creat o linie special dedicată animăluțelor din casele noastre. Designul este fascinant și atât de bine croit încât nu face notă discordantă cu restul accesoriilor de decor

Designerii au lansat cu multă emoție colecția de mobilier și accesorii pentru câini și pisici, făcând-o disponibilă inițial doar în SUA, Canada, Franța și Japonia. Succesul a fost răsunător, iar suedezii o vor lansa global, inclusiv în România, în primăvara lui 2018. Linia „Lurving”, care se traduce „păros” în limba noastră, conține zeci de produse destinate câinilor și pisicilor.

Criticii au constatat că designul prietenos cu animalele se amestecă perfect în orice locuință, iar saltelele și pernele sunt realizate din materiale de foarte bună calitate. De asemenea, saltelele sunt ergonomice, special concepute după dimensiunea animalului de companie și ușor de curățat. Toate aceste accesorii au fost concepute cu ajutorul unor medici veterinari, care s-au asigurat că piesele și materialele nu sunt un pericol pentru animalele de companie sau pentru stăpâni.

Prețuri accesibile

Cu siguranță că și costurile mobilierului destinat patrupedelor contează. În acest moment, prețurile în țările menționate sunt accesibile: o căsuță pentru pisici costă 11 dolari, un covor pentru ascuțit ghearele – 6 dolari, pătuțul pentru câine care include și salteaua ajunge la 50 de dolari, iar jucăriile și bolurile pentru mâncare costă între 3 și 5 dolari.

De ce e important să achiziționăm produse speciale

Materialele din care sunt confecționate accesoriile pentru căței sau pisici sunt deosebite față de cele de uz obișnuit, prin faptul că se pot curăța ușor de păr și de impurități. Având în vedere că animăluțele nu pot beneficia de o igienă la fel ca cea a oamenilor, acest aspect este important pentru o conviețuire armonioasă.