Evenimentul Zilei > Actualitate > Mitocănia şi ipocrizia lui Crin Antonescu
Mitocănia şi ipocrizia lui Crin Antonescu

Mitocănia şi ipocrizia lui Crin Antonescu

Liderul PNL şi-a făcut un obicei din a-i ataca pe aceia care-i mai fac şi reproşuri. Limbajul folosit nu-i face cinste profesorului Crin Antonescu.

Liderul PNL, Crin Antonescu, i-a calificat drept "rataţi" pe prezentatorii emisiunii "Foc încrucişat" de la TVR şi a numit-o "pensionară nesimţită" pe Rodica Culcer. El a avut însă ipocrizia de a se declara indignat tocmai de cheltuirea banilor încasaţi de TVR, din taxele şi impozitele plătite şi de el. Promotorul "României bunului simţ" uită că activitatea sa, atât cea de parlamentar, cât şi cea de profesor, plătite din bani publici, a stat mereu sub semnul chiulului.

Recidivă la mitocănie

Propovăduieşte România bunului simţ şi repetă sintagma ori de câte ori are ocazia. Cât de manierat şi de politicos este Crin Antonescu am avut ocazia de-a lungul timpului să o constatăm când a vorbit, de pildă, despre Pleşu şi Liiceanu. I-a jignit atunci, supărat că ei nu îl criticau pe Traian Băsescu, deci sunt "laşi şi e mai greu să-l înjuri pe stăpânul pe care, în fine, ţi l-ai căutat de pe timpul lui Ceauşescu, dar l-ai găsit abia acum".

Nu este nicio mitocănie, poate, să spui despre cineva că este laş, dar cât de civilizat este să faci cuiva proces de intenţie, mai mult, să afirmi că Liiceanu sau Pleşu au vocaţie de slugi?

Jigniri fără acoperire

Deunăzi, a numit-o pe Rodica Culcer "pensionară nesimţită". Jurnalista nu face parte din categoria celor care primesc "pensii nesimţite" (mai mari decât cât li se cuvine pentru contribuţia la fondul de pensii) astfel că avem doar două variante. Fie Crin Antonescu nu ştie ce înseamnă o "pensie nesimţită", deşi a făcut declaraţii publice şi a şi votat, dacă nu a chiulit cumva, modificarea legii, fie ştie ce înseamnă, dar i s-a părut de bun simţ să spună despre şefa ştirilor TVR că este pensionară şi nesimţită.

Parlamentarul ipocrit

Liderul PNL a încercat să-şi justifice agresivitatea folosind şi argumente materialiste.

"Pe banii mei, din impozitele mele, ei să facă ce era Televiziunea Română înainte de ’89, de dimineaţă până seara, aducând toţi rataţii care nu au reuşit în presa de pe piaţă, cum e Lupea, Mircea Marian… Deci, eu vorbesc de oameni plătiţi gras, din bani publici, ca să facă politică de partid. E inacceptabil. Asta am cu doamna Culcer", a spus liderul PNL.

Dacă ne luăm însă după măsura lui Crin Antonescu, toţi cei care plătesc taxe şi impozite se pot întreba, chiar indigna, apropo de atenţia pe care o dă banilor cheltuiţi din taxele românilor pentru activitatea sa de parlamentar. Este deja de notorietate că lui Crin i se spune "leneşul", că a fost şi este în topul chiulangiilor din Parlament, că a folosit, nu o dată, maşina Senatului pentru rezolvarea problemelor de familie.

Pedagog de şcoală nouă

În 1986, profesorul Crin George Laurenţiu Antonescu a primit de la şcoala din Ştiobărani – Vaslui – unde-şi efectua primul an de stagiatură, doar calificativul de "satisfăcător". Documentul, publicat în presă, arată că metehnele lui Crin datează din acele vremuri. Deşi a sosit la locul de muncă cu cinci luni întârziere, la 1 febrarie 1986, Antonescu şi-a bătut joc de educaţia elevilor săi: "A absentat foarte mult de la ore, pe diferite motive, absenţe ce au avut repercursiuni în asimilarea cunoştinţelor de către elevi".

Toate acestea, salariile, privilegiile de parlamentari ori chenzinele profesorilor, sunt plătite de la buget din taxele achitate şi de aceia pe care Antonescu i-ar numi, pe rând sau laolaltă, drept "rataţii României".

Culcer: "Presiuni asupra presei"

Rodica Culcer ne-a spus că este îngrijorător faptul că se recurge la astfel de metode pentru a face presiuni asupra presei. "Eu consider aceste jigniri ca fiind presiuni asupra unei instituţii de presă, mi se pare chiar îngrijorător", ne-a declarat directorul TVR.

"În campania electorală din 2008, într-o emisiune de la Realitatea TV, domnul Antonescu ne-a mai calificat, pe mine şi pe Andreea Pora, ca fiind mai nocive decât România Mare."
RODICA CULCER, director în TVR

BAD-BOY DE NEVOIE

Autoportret. "Băiat rău şi needucat"

Profesor de istorie ca formaţie, Crin Antonescu se leapădă de studiile universitare atunci când se războieşte cu politicienii şi jurnaliştii. Pentru el, premierul Emil Boc este fie "slab de minte", fie „analfabet politic" sau un „borfaş". Demnitarii ţării sunt blagosloviţi cu apelativul „ciorditori", colegii de partid care-i critică acţiunile sunt gratulaţi ca "moralişti second hand", intelectuali de talia unui Liiceanu sau Pleşu sunt nişte „laşi", iar jurnaliştii care nu cântă în struna lui ci, pare-se, în cea a lui Traian Băsescu, sunt inseraţi în cutiuţa „rataţilor din presă" sau în segmentul, mai larg, al „pensionarilor nesimţiţi" cu sinecuri „pe banii publici".

"Primul-ministru al României, chiar dacă este profesor de drept constituţional, este un analfabet politic, evident, şi constituţional", susţinea, prin aprilie 2010, liderul PNL. În luna octombrie a aceluiaşi an, îl califica pe Boc drept "primul asistat al ţării", care minte "ca ultimul borfaş" pe tema reorganizării ţării. În paralel, Executivul primea, la pachet, indicativul de "guvern de ciorditori". În interiorul PNL nu a admis nicio critică la adresa acceptării trecutului comun al conservatorului Dan Voiculescu cu fosta Securitate. Pe deputata Adriana Săftoiu, care îi imputase într-o şedinţă că nu a reacţionat la fel în cazul Monei Muscă, a portretizat-o în culorile "moralistei second-hand" care scoate "ţipete ascuţite". Ulterior, i-a reproşat că admiră mai degrabă "răutatea lui Băsescu". De aceea, „nu are calitatea morală să vină ca Maica Tereza sau ca una dintre surorile Coposu să discute cu PNL lucrurile astea".

Pe Teodor Meleşcanu, care a adus în discuţie problema coabitării cu preşedintele Băsescu după viitoarele alegeri, l-a acuzat că „coabitează de când se ştie cu cine vrei şi cu cine nu vrei".

Presa şi societatea civilă constituie o „pasiune" mai nouă. Primul a fost Ion Cristoiu, care „se gâdilă singur şi se miră în fiecare seară cât de deştept e Băsescu". Au urmat Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu, înfieraţi ca nişte "laşi", care "tac mâlc" şi "nu au curaj să protesteze la mitocăniile cele mai odioase pe care cineva care e şef al statului le face la adresa Istoriei". La finele săptămânii trecute, a venit rândul jurnaliştilor de la TVR: Culcer este "o pensionară nesimţită", iar Ioana Lupea şi Mircea Marian, "rataţi care nu au reuşit în presa de pe piaţă. De altfel, Antonescu şi-a asumat limbajul, „ca un băiat rău şi needucat" ce este ."Da, aceste cuvinte urâte, pentru că trăim într-o lume urâtă şi nu are niciun rost să fac eu pe domnişoara", conchidea Antonescu, în 11 iunie 2011. (Marius Vulpe)

RADU MORARU

"Lui Crin i-au sărit petalele! Intenţionat!"

Realizatorul TV Radu Moraru, afirmă, pe blogul său, că atacul liderului PNL a fost premeditat şi că acesta reprezintă, de fapt, avanpremiera strategiei electorale a lui Antonescu: "Şi-a pierdut răbdarea! E mult până în 2014, când «trebuie» să ajungă preşedinte! Voiculescu face fiţe, Năstase îi arată şoricelu’, Ponta e cu 5 minute mai devreme. Ludovic Orban vrea premier liberal, ori Crin e îngrozit să vină zilnic la prăvălie, cum face Boc! Crin vrea să fie preşedinte şi să vorbească la televizor, să dea replici! Dar e îngrozit că mai are de aşteptat 3 ani! Of, revine şi Regele, câtă competiţie! «Rodica Culcer e o pensionară nesimţită, Ioana Lupea şi Mircea Marian sunt nişte rataţi care n-au reuşit în presa de pe piaţă», câteva dintre panseurile de sfârşit de săptămână ale viitorului şef de stat!

Premeditare

Mulţi au sărit să taxeze gafa enormă a lui Crin! Nu e gafă, e gândită, e o perversă de Dâmboviţa! Ca să ţină reflectoarele pe el tot week-endu’! A riscat să fie aspru taxat, dar se bazează pe popularitatea pe care a simţit-o în alegeri şi ca alintat permanent al «echipei naţionale de televiziune». Crede că, fiind mai popular decât cei trei ziarişti la un loc, o să iasă bine!

Ar mai fi o explicaţie. Ponta i-a luat din nou faţa şi a fost la Sibiu, unde a fost şi Băsescu, la canonizarea Mitropolitului Andrei Şaguna, deci Crin avea nevoie de o diversiune! Una pentru care să nu transpire prea mult! Şi văd că nici să roşească!

Mai grav e altceva! . Aţi văzut atacul lui Crin?! Cine nu face parte din «piaţă», din «echipă"» sunt nişte rataţi! Fără să vrea, Crin a dezvăluit strategia viitoare, din greu la gioale!, gioale de ziarişti! Acum 21 de ani au lansat celebrul «Cine nu e cu noi, e împotriva noastră!» şi câtă violenţă am avut de atunci! Astăzi vin cu un upgrade: «Cine nu e cu noi, nu mai e deloc!» Sună periculos!".

"Crin e îngrozit să vină zilnic la prăvălie, cum face Boc! Crin vrea să fie preşedinte şi să vorbească la televizor.”

RADU MORARU, realizator TV

  • Mitocăniile lui Crin Antonescu la adresa jurnaliştilor

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: