Misteriosul bancher Aurelian Mihăilescu ajunge lângă Barna. A fost numit de Cîţu şi îl va consilia pe Dan Barna, în urma unei decizii care a fost publicată în Monitorul Oficial.

A început cariera în forţă

Despre Aurelian Mihăilescu, presa economică a relatat că şi-a început cariera în sistemul bancar la doar 20 de ani la Raiffeisen. Astfel, între 1997 şi 2012, el a ocupat funcţia de broker principal (n.r. – head of trading – un trader principal este managerul unei afaceri şi este responsabil pentru pozițiile, riscul și, în cele din urmă, rentabilitatea acelei afaceri).

Din ianuarie 2012 şi până în aprilie 2021, el a fost director executiv pentru pieţe de capital – tranzacţionare şi vânzare. În mai 2021, Mihăilescu şi-a anunţat plecarea din domeniul bancar. Absolventul Universităţii Dimitire Cantemir din Bucureşti este considerat de cei din sistemul financiar drept unul dintre cei experimentaţi bancheri ai Raiffeisen.

„Motivul plecării este cât se poate de personal: vreau să fac o schimbare. În acest moment am plecat într-o pauză, zic eu binemeritată după 24 de ani. O să încerc să-mi păstrez experienţa şi expertiza acumulată de-a lungul acestor ani însă vreau să îmi aduc contribuţia într-o altă direcţie.

De ce a renunţat la domeniul bancar

M-am despărţit de Raiffeisen pe măsura parcursului pe care l-am avut împreună şi a contribuţiei pe care banca şi fiecare dintre colegi l-au avut în dezvoltarea mea, adică în condiţii foarte bune. Simt că pot să fac o schimbare şi îmi trebuia un moment de pauză“, a spus Aurelian Mihăilescu pentru ZF.

Mihăilescu

„Monitorul Oficial nr. 0594 din 2021. Actul nr. 356 din 14 Iunie 2021. Emitent: Primul-Ministru. Decizie privind numirea domnului Aurelian Mihăilescu în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului”, se arată pe  monitoruloficial.ro.

La începutul lunii mai, Aurelian Mihăilescu anunţa pe Facebook că a fost vaccinat şi cu a doua doză împotriva Covid-19. Altfel, ar fi interesant de aflat dacă Aurelian Mihăilescu are vreo legătură de rudenie cu eroul Aurelian Mihăilescu, despre care s-a scris în evenimentulistoric.ro.