Evenimentul Zilei > Actualitate > Altă anchetă la ministerul Sănătății. S-a publicat în Monitorul Oficial o listă cu 500 de medici și numerele lor de telefon
Altă anchetă la ministerul Sănătății. S-a publicat în Monitorul Oficial o listă cu 500 de medici și numerele lor de telefon

Altă anchetă la ministerul Sănătății. S-a publicat în Monitorul Oficial o listă cu 500 de medici și numerele lor de telefon

Ministerul Sănătății condus de Vlad Voiculescu a publicat din greșeală în Monitorul Oficial (M.O.) o listă cu 500 de medici cu tot cu numerele lor de telefon. Ministrul interimar al Sănătății, Andrei Baciu,  a anunțat astăzi că retrage ordinul și-l va trimite fără anexa în care apare lista cu medici.

Este vorba despre un ordin al ministerului Sănătății publicat în M.O. pe 13 aprilie, înainte cu o zi ca Vlad Voiculescu să fie demis de premierul Cîțu. În ordinul ministerului este actualizată lista experților medicali. Este vorba despre medicii care fac parte din comisiile de malpraxis de la Colegiul Medicilor, atât la nivel central, cât și la nivel județean. Datele publicate în MO de ministerul condus de Vlad Voiculescu conțin numerele ale doctorilor de telefon și instituțiile în care aceștia își desfășoară activitatea.

“Specialiștii” lui Vlad Voiculescu de la Sănătate au încălcat legea privind securitatea datelor personale

Ministerul Sănătății a fost notificat cu privire la încălcarea securității datelor cu caracter personal la care s-a pretat ordinul ministerului condus de Vlad Voiculescu, la trei zile după demiterea acestuia. 

În acest caz a fost declanșată o anchetă internă la nivelul ministerului, pentru a se descoperi cum s-a ajuns în această situație. Există și o explicație în această notificare, potrivit celor care cercetează cazul. S-a considerat, de către fosta conducere a ministerului, că lista este asumată în totalitatea datelor comunicate din partea organizațiilor profesionale. 

La ministerul Sănătății s-a declanșat o anchetă internă

Asta înseamnă că așa au fost trimise informațiile de către Colegiul medicilor iar Ministerul Sănătății nu a făcut nicio modificare. De ce? Ori echipa lui Vlad Voiculescu nu a citit deloc documentul primit ori profesioniștii din minister cu care se laudă Vlad Voiculescu nu cunosc legea privind datele cu caracter personal.

Acum, ministerul condus interimar de secretarul de stat Andrei Baciu încearcă să retragă anexa cu numerele de telefon, iar ordinul să fie actualizat fără aceste informații.

Cîțu: “Este o nebunie ce s-a găsit în minister”

Premierul Florin Cîțu a spus astăzi în ședința conducerii PNL că “este o nebunie ce s-a găsit în ministerul Sănătății”: „Ne vom uita la toate documentele care au fost emise în ultima perioadă, pentru că deja avem două documente, sau trei, unele dintre ele date în afara cadrului legislativ. Înțeleg că avem o problemă cu documente publicate în Monitorul Oficial cu numere de telefon, ceea ce este o nebunie… Trebuie să vedem ce s-a întâmplat timp de 4 luni de zile cu aceste documente din minister.