Evenimentul Zilei > Sport > Mirel Rădoi, criticat după ce a semnat cu CS „U” Craiova. Marele reproș făcut de Helmut Duckadam
Mirel Rădoi, criticat după ce a semnat cu CS „U” Craiova. Marele reproș făcut de Helmut Duckadam

Mirel Rădoi, criticat după ce a semnat cu CS „U” Craiova. Marele reproș făcut de Helmut Duckadam

Mirel Rădoi a devenit nou antrenor al formației CS „U” Craiova, iar Laszlo Balint a fost dat afară de finanțatorul Mihai Rotaru, după ce și l-a asigurat pe fostul selecționer. Mutarea a fost criticată de Helmut Duckadam.

Mirel Rădoi (42 de ani) a revenit în fotbal și a semnat un contract cu CS „U” Craiova. Formație care l-a demis pe tehnicianul Laszlo Balint, pentru a-i face loc fostului selecționer al României. Noul antrenor a intrat repede în pâine și a condus, marți după-amiază prima ședință de pregătire a oltenilor.

Mirel Rădoi i-a luat locul lui Laszlo Balint la Universitatea Craiova

Rădoi va debuta pe banca „alb-albaștrilor”, joi, în confruntarea de pe teren propriu cu ucrainenii de la Zorya Lugansk. În tur, oltenii au pierdut la limită, sor 0-1. Meciul contează pentru returul turului al 3-lea din Conference League. În campionat, CS „U” A adunat cinci puncte după nouă etape.

Mirel Rădoi a semnat un contract valabil pe o perioadă de doi ani, iar principalul obiectiv pe care i l-a trasat finanțatorul Mihai Rotaru este câștigarea campionatului. Interesant este faptul că Laszlo Balint a fost dat afară după o victorie, cea obținută, duminică, în campionat, împotriva rivalilor de la FC „U” Craiova, scor 1-2.

Critici pentru fostul selecționer al României

Helmut Duckadam l-a criticat pe Rădoi pentru că a acceptat să-i ia locul lui Balint. „Mi se pare puțin lipsit de respect gestul lui Rădoi față de Balint. Nu mi se pare normal ca un antrenor să fie schimbat și celălalt deja numit. Eu sunt convins că Mirel Rădoi a vorbit cu domnul Rotaru înainte să fie demis Balint și a acceptat să fie pe bancă joi.

Altfel, cred că Balint rămânea. N-am zis că e urât sau bun, am zis că e lipsit de respect, nu e fair-play. Sunt convins că domnul Rotaru nu l-a dat afară pe Balint până nu a avut acceptul lui Rădoi”, a afirmat fostul mare portar, la Digi Sport.

„Mutarea s-a făcut repede pentru că dacă se calificau, nu aveau motiv să-l dea afară pe Balint. Lui Rădoi i-ar fi convenit să vină după meci, dar poate nu mai era posibil”, a afirmat și Gabi Balint pentru sursa citată.