Evenimentul Zilei > Politica > Mircea Diaconu răbufneşte în cazul Caracal. „Treaba Guvernului era să funcţioneze bine 112, să se ducă poliţia imediat acolo”
Mircea Diaconu răbufneşte în cazul Caracal. „Treaba Guvernului era să funcţioneze bine 112, să se ducă poliţia imediat acolo”

Mircea Diaconu răbufneşte în cazul Caracal. „Treaba Guvernului era să funcţioneze bine 112, să se ducă poliţia imediat acolo”

Într-o analiză a evenimentelor cutremurătoare de la Caracal, Mircea Diaconu a afirmat sâmbătă, că una dintre marile greşeli care a condus la o astfel de situaţie este că un guvern nu trebuie să facă legislaţie, decât în situaţii speciale.

De asemenea, Diaconu a mai spus că „treaba Guvernului era să funcţioneze bine 112, să se ducă poliţia imediat acolo”.

„Este ceva ce mă supără rău de tot. Fiecare instituţie sau persoană, în România, se bagă în treaba celuilalt. Adică, până la urmă, un guvern administrează, guvernează şi nu face legislaţie, decât în situaţii speciale, de urgenţă, de calamităţi. Legislaţia o face Parlamentul, nu Guvernul. În schimb, toate guvernele pe care le ştiu eu fac numai legislaţie, venind călare peste Parlament, anulând ideea de Parlament, noţiunea, instrumentul ăsta, într-o Constituţie a noastră care determină foarte clar Republica noastră ca fiind una parlamentară. Teoriile astea semiprezidenţiale nu există, este o aiureală. A vrut Băsescu şi continuă Iohannis să întoarcă Constituţia invers şi să o citească de sus în jos, cum vrea fiecare. Este o formă de viol a Constituţiei. Nu violare! Viol! Despre asta este vorba. Şi eu mă aştept de la oricare guvern să meargă apa la robinet, să funcţioneze şcolile, drumurile. Asta e treaba unui guvern, nu să facă legile. Avem legi în România pentru toate subiectele”, a declarat Mircea Diaconu

„M-am cutremurat când am mai auzit „nu, că imediat dăm ordonanţă de urgenţă, că dacă s-a întâmplat nenorocirea asta de la Caracal…”, fiind un fenomen, de altminteri, cu reţelele şi toate porcăriile astea ultra-extinse în România, de mai multă vreme… Dar nu le vede nimeni sau nu le vede prea tare sau prea atent. „Eh, nişte fete” sau ceva de genul acesta, când acolo mor oameni, domnule, sau se schimbă destine. Eh, că „dăm ordonanţa şi nu ştiu ce instituim, pedepse mari…”. Nu e treaba Guvernului. Treaba Guvernului era să funcţioneze bine 112, să se ducă poliţia imediat acolo. Asta era treaba Guvernului, nu să dea altă legislaţie. Există legi pentru toate. Existau legi să intre peste aia. Nu s-a făcut nimic”, a mai declarat Diaconu, potrivit dcnews.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.