Monica Neamţu a intrat în comă după ce a fost diagnosticată cu o sarcină extrauterină, în 23 martie. Pentru eliminarea sarcinii, medicul ginecolog Razvan Socolov, de la Maternitatea „Elena Doamna”, a decis să intervina laparoscopic, dar în timpul operaţiei, din cauza unei hemoragii, a continuat intervenţia prin metoda clasică, scrie bzi.ro.

La câteva ore de la finalizarea operaţiei, femeia a început să sângereze, fiind nevoie de o a doua intervenţie. A doua zi, tânara a fost operată pentru a treia oara şi a fost scoasă din sală în stare critică şi transferată direct în Clinica de Anestezie-Terapie Intensivă de la Spitalul Sf. Spiridon din iaşi. La câteva zile, medicii au operat-o pentru a patra oara, fiindu-i scoasă o porţiune din colon. Până în prezent, au fost efectuate două anchete, iar rezultatele au fost trimise la Ministerul Sanatăţii.

După trei săptămâni de comă, Monica a dat semen că începe să îşi revină. De trei zile, respiră singură, rinichii şi-au reluat activitatea, medicii renunţând la dializă.

„Deocamdată, suntem mulţumiţi. Avem semne bune şi evoluţia este una favorabilă. S-a muncit destul de mult pentru acest caz. O echipă de medici a fost în permanenţă lângă pacientă. Am vorbit cu ea, dar deocamdată este suficient de uimită. S-a trezit după aproape trei săptămâni cu perfuzii, într-un pat de spital, cu operatii, şi nu prea ştie ce s-a întamplat cu ea. Pe lângă echipa de medici cu care colaboram, pacienta va beneficia şi de consiliere psihologica. De asemenea, un sprijin foarte important are in familie", a declarat unul dintre medicii care se ocupa de Monica, pentru Bună Ziua Iaşi.

Coinicidenţă sau nu, iubitul Monicăi, tânărul care urma să devina tatăl copilului,  a mers zile şi nopţi la Racla cu Sfintele Moaşte ale Cuvioasei Parascheva şi i-a cerut sa faca un miracol pentru ea, iar rugăciunile par să îi fi fost ascultate.