O legumă pe care mulți moldoveni o desconsideră este considerată un adevărat miracol în tratamentul cancerului. Sfecla roșie este recomandată de medici ca adjuvant în dieta bolnavului de cancer, fiind „responsabilă” de îmbunătățirea apetitului, normalizarea VSH și multe alte beneficii.
Sucul de sfeclă este un vechi remediu naturist, folosit în medicina populară de foarte mulți ani. De curând, meritele acestei legume au fost recunoscute și de medicii alopați, așa că unii recomandă să fie inclusă în dieta bolnavilor de cancer.
Doza zilnică minimă recomandată este 250-300 ml de suc de sfeclă (aproximativ un kilogram), care trebuie consumat fără pauze, tot restul vieții. Astfel, s-a observat că consumul regulat de sfeclă, fie că suc, fiartă și folosită în salată, dată prin răzătoare, normalizează VSH-ul bolnavilor, restabilește apetitul și scade efectele negative ale tratamentelor cu radiații. Efectele se pot observa după 3 săptămâni de administrare zilnică.
Sfecla mai poate fi amestecată cu fulgi de ovăz, hrean, banană sau lapte prins. În tratamentul cancerului mamar sau de piele, se folosesc pansamente cu sfeclă, aplicate pe locul tomorii.