Evenimentul Zilei > EVZ Special > Miracol în Palestina. Un bebeluș a supraviețuit printre dărâmături, la pieptul mamei moarte
Miracol în Palestina. Un bebeluș a supraviețuit printre dărâmături, la pieptul mamei moarte

Miracol în Palestina. Un bebeluș a supraviețuit printre dărâmături, la pieptul mamei moarte

Un bebeluș de cinci luni a scăpat cu viață în timp ce rudele sale au murit în urma unui bombardament lansat de israelieni. Copilul a fost găsit printre dărâmături.

Dramă pentru o familie din Palestina, acolo unde zece membri ai unei familii au murit după atacurile lansate de Israel. Miraculos a scăpat un bebeluș, care a fost găsit printre dărâmături, la pieptul mamei sale, care și-a pierdut viața. Familia respectivă se adunase pentru Eid, o sărbătoare musulmană care marchează sfârșitul Ramadanului.

Momentul fatal a venit atunci când o rachetă trimisă spre Fâșia Gaza, dinspre Israel a lovit clădirea în care se afla și această familie. Locuința era plasată în tabăra de refugiați Shati. Dintre cei 10 morți care au fost descoperiți printre ruine două erau femei – mame – , iar opt victime, copii.

Strigăt disperat al tătălui bebelușului care a supraviețuit în Palestina

Omar, un bebeluș în vârstă de cinci luni a scăpat cu viață, în mod inexplicabil pentru dezastrul lăsat în urmă de rachetele care au lovit țintele civile. „Ce le făcuseră acești copii israelienilor pentru a fi vizați, în timp ce purtau hainele lor speciale de Eid, în casa unchiului lor”, s-a întrebat Mohamed al-Hadidi, tatăl lui Omar, care a vorbit cu jurnaliștii de la Independent. 

Victime au fost și în tabăra cealaltă. Medicii din Israel au raportat 10 morți, din care doi sunt copii. De asemenea, alte șase victime sunt internate în stare gravă și au șanse mici de supraviețuire, după atacurile lansate de palestinieni.

Ce le-a cerut Joe Biden celor doi lideri din Palestina și Israel

Sâmbătă, Joe Biden, președintele SUA, a purtat discuții telefonice cu Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, și cu Mahmoud Abbas, liderul Autorității Palestiniene. Liderul de la Casa Albă a cerut ambelor părți să înceteze urgent focul și să găsească o cale pentru reconciliere. De altfel, conform presei din Israel, săptămâna viitoare guvernul israelian și reprezentanții Hamas vor purta negocieri pentru încetarea focului.

În ceea ce-l privește pe Mahmoud Abass, acesta are influență în Cisiordania, iar vocea sa nu este extrem de puternică în Fâșia Gaza.