Evenimentul Zilei > Actualitate > Miracol după ce o fetiță de 1 an și 8 luni a căzut într-o apă. Declarată moartă, a revenit la viață când nimeni nu mai credea
Miracol după ce o fetiță de 1 an și 8 luni a căzut într-o apă. Declarată moartă, a revenit la viață când nimeni nu mai credea

Miracol după ce o fetiță de 1 an și 8 luni a căzut într-o apă. Declarată moartă, a revenit la viață când nimeni nu mai credea

O fetiță care nu împlinise doi ani și-a revenit miraculos, după ce a căzut într-un pârâu, iar medicii au încercat să o readucă la viață.

O fetiță care nu a împlinit încă vârsta de doi ani a căzut, sâmbătă, într-un pârâu aflat în Mândra, județul Brașov, și a fost la un pas de moarte. Echipajul medical care a ajuns la locul accidentului a efectuat manevre de resuscitare și a constatat că fata nu mai prezenta niciun semn de viață. Ulterior, copilul a început să respire.

Medicii au efectuat manevre de resuscitare, fetița părea că a murit

Echipele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov au fost chemate în localitatea Mândra, în zona balastierei. Fetița în vârstă de 1 an și 8 luni căzuse într-un pârâu, după ce rămăsese nesupravegheată. Familia ei lucra în apropiere, la o stână. Victima a fost transportată la spital în stare de inconștiență.

„Am fost anunţaţi că un copil s-a înecat într-un pârâu din zona balastierei din localitatea Mândra. La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD şi un echipaj cu barcă de la Detaşamentul de pompieri Făgăraş. Ulterior s-a mai deplasat şi un echipaj SMURD tip C din localitatea Braşov. Fetița a fost resuscitata de către personalul SMURD, şi a fost dusă în stare de inconştienţă la spital”, a anunțat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

Semne de viață apărute atunci când totul părea a fi pierdut

Mai întâi, medicii au efectuat timp de o oră manevre de resuscitare pentru a o readuce pe fetiță la viață. Fără speranțe, ei au fost nevoiți să constate decesul copilului. Dar în timp ce făceau asta, copilul a început să prezinte semne vitale, înregistrate de ventuzele care măsoară pulsul și tensiunea și care îi rămăseseră pe corp.

Cei de la ISU au afirmat că sunt cazuri extrem de rare în care semnele vitale să reapară după o perioadă atât de lungă. Fata a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Județean Brașov și se află la ATI.