Evenimentul ZileiActualitateAutoturism de lux deținut ilegal descoperit la vamă. România, paradisul mașinilor furate din Occident

Autoturism de lux deținut ilegal descoperit la vamă. România, paradisul mașinilor furate din Occident

Autoturism de lux deținut ilegal descoperit la vamă. România, paradisul mașinilor furate din Occident
Un autoturism Mercedes Benz a fost reținut de către Poliţia de Frontieră Iaşi. Oamenii legii au reținut bolidul, care nu avea drept să părărească UE.

Un autoturism marca Mercedes Benz, fabricat în 2021, care nu avea dreptul să părăsească spaţiul comunitar, a fost descoperit de poliţiştii de frontieră de la Sculeni în timpul unui control, se arată într-un comunicat transmis, luni, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Mașina aparține în acte unei firme de închirieri auto din Italia

Potrivit sursei menționate, maşina a fost identificată în momentul în care un cetăţean moldovean, în vârstă de 31 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei.

„Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta figurează în proprietatea unei firme de închirieri auto din Italia şi nu are dreptul de a părăsi teritoriul Uniunii Europene, fără acordul proprietarului de drept.

Cu privire la aspectele constatate, tânărul a declarat că a închiriat  autoturismul în cauză de la o firmă de închirieri auto şi voia să ajungă în Republica Moldova. Acesta a mai declarat că intenţiona să se întoarcă în Italia şi că nu avea cunoştinţă despre faptul că nu avea voie să părăsească spaţiul comunitar fără acordul proprietarului.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuireiar autoturismul, în valoare de 250.000 de lei (50.000  de euro), a fost reținut în vederea continuării cercetărilor”, precizează comunicatul.

România, paradisul mașinilor aduse ilegal din Occident

România tinde să devină parcul auto al mașinilor aduse ilegal din Occident. Anual, sute de români sunt dispuși să devină proprietarii unor mașini de lux… furate, arăta anul trecut Digi 24. Doar în primele două săptămâni de la începutul lui 2020, la graniță fuseseră confiscate autoturisme în valoare de 280.000 de euro.

„Cei care se află la volanul acestor autoturisme declară că le cumpără din diverse țări din vest, Belgia, Franța, Germania, Austria și le transportă în România sau în alt stat din estul Europei”, declara la acel moment Alexandra Popescu, purtător de cuvânt la Poliția de Frontieră.

Sursa foto: Poliția de frontieră


Accesează: