„Îi rog pe toţi să se uite, să citească, să vină cu îmbunătăţiri. Ea (legea – n.r.) va sta în dezbatere publică 30 de zile, o să o discutăm inclusiv în Comisia de dialog social cu partenerii sociali şi cu patronatele. Inclusiv în Comitetul consultativ în turism se va discuta. Noi deja avem un grup de lucru format din Federaţia Patronatelor de Turism din România, cu cei din Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România şi din Coaliţia de dezvoltare din România şi nu numai, şi doresc să vină cât mai mulţi actori implicaţi să spună fiecare ce are de spus, să ne trimită materiale astfel încât să avem o lege bună în acest domeniu de activitate”, a precizat Mircea Dobre, citat de Agerpres.

El a mai spus că atunci când s-a realizat acest program „ne-am gândit, vă spun sincer, în primul rând la latura umană, pentru că un angajat din sistemul public când îşi ia concediu stă acasă, mai zugrăveşte o cameră, îl mai cheamă şeful la birou, hai că mai e ceva de făcut (…), deci nu iese din acest stres cotidian pe care îl are. (…) Pe când având acest voucher oricum pleci, pentru că altfel nu ai cum să beneficiezi de acei bani, decât dacă mergi şi achiţi un pachet de servicii turistice interne. Obligatoriu interne, (…) doar pe teritoriul României. (…) Pe de altă parte, mă întreb dacă ne cunoaştem foarte bine ţara, în detaliu (…) şi cred că fiecare dintre noi avem ce să vedem în România. (…) Deci, repet, ne-a interesat, în primul rând, latura umană, pentru că mulţi dintre angajaţii din sistemul public nu au mai fost demult într-o vacanţă”.

Potrivit acestuia, tichetele vor fi valabile timp de un an de la data emiterii şi nu vor putea fi înstrăinate, fiind nominale şi având marcate pe ele codul numeric personal al beneficiarului.

Ministrul turismului a mai menţionat că unele instituţii publice au cuprins deja în bugetul pe acest an sumele necesare pentru tichetele de vacanţă, iar celelalte o vor face la rectificarea bugetară, deoarece legea le obligă să acorde angajaţilor aceste vouchere.