Într-o intervenţie telefonică, ministrul Sănătăţii a îndemnat că „precauţia trebuie să rămână” pentru ca după 15 mai să poată fi instituite măsuri de relaxare a restricţiilor, informează romaniatv.net.

„Nu am atins vârful. Nu vreau să mă gândesc încă la măsuri de relaxare. Avem un număr de cazuri de care s-a modificat în fiecare zi. În acest moment avem în reanimare 236 de cazuri în stare critică.

Suntem în repertoriul celor 10-12.000 de cazuri până la vârf. Rămâne la momentul actual să păstrăm acele reguli de igienă. Precauţia trebuie să rămână”, a declarat ministrul Sănătăţii.

„Mai avem trei săptămâni. Sunt nişte săptămâni cruciale pentru atingerea vârfului acestei curbe. Urmărim evoluţia în dinamică”, a explicat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Întrebat ce măsuri ar putea fi luate după încheierea stării de urgenţă, Nelu Tătaru a explicat că „în măsură în care vom avea o scădere a numărului de cazuri, de decese, se poate vorbi despre măsuri de relaxare. Orice măsură de relaxare trebuie luată gradual”.

Despre decizia de a-l demite pe profesorul Adrian Streinu Cercel de la conducerea Comisiei anti-COVID din Ministerul Sănătăţii, ministrul Sănătății a declarat:

„Domnul profesor Cercel, pe care-l respect ca profesionist, a avut o ieşire pe data de 11 aprilie. Punctul său de vedere nu corespunde cu cel au Guvernului. Am avut o discuţie cu domnul Cercel. Opiniile dânsului nu corespundeau cu ale noastre”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE