Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Educației vrea să facă noi teste pe copiii noștri
Ministrul Educației vrea să facă noi teste pe copiii noștri

Ministrul Educației vrea să facă noi teste pe copiii noștri

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre strategia de testare ce ar trebui să fie pusă în aplicare după ce elevii vor reveni în bănci.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, vrea să profite de orice șansă avută la dispoziție pentru a depista cazuri de infectare în școli. Odată cu revenirea elevilor în unitățile de învățământ, după încheierea vacanței de primăvară. Ministrul a vorbit despre importanța testării, care ajută ca pandemia să fie ținută sub control.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Orice şansă de a depista cazuri pozitive este bine-venită”

„Testarea este una dintre măsurile care pot ajuta la ţinerea sub control. Şi pentru testare am pledat, pledez şi voi pleda, cu orice fel de mijloace care sunt relevante. (…) Atâta vreme cât există teste de mai multe feluri a căror relevanţă depăşeşte 90%, eu cred că trebuie să fie folosite. Orice şansă de a depista cazuri pozitive este bine-venită pentru a se putea lua măsurile care se impun pentru a contribui la protecţia sanitară în unităţile de învăţământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Norme ce trebuie respectate în unitățile de învățământ, pentru evitarea infectărilor

Politicianul a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă organizate în cadrul Campaniei naţionale „Vaccinare şi testare pentru învăţare”. Alte măsuri importante ce trebuie respectate se referă la la purtarea măştii, păstrarea distanţei adecvate, aerisirea spaţiilor şi respectarea regulilor de igienă, după cum a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

„Dorim să se utilizeze toate testele care pot fi relevante. Invazive sau non-invazive. Să fie testați toți elevii care prezintă simptome și toți contacții direcți ai acestora. Acesta este grupul țintă pentru testare. Pentru asta este nevoie de mai multe tipuri de teste, pentru că în multe școli din România personalul medical lipsește.

În aceste condiții, școala se va putea redeschide în luna mai, în a doua jumătate a lunii mai, depinde de trendul epidemiologic.” Afirma Sorin Cîmpeanu, săptămâna trecută, pe tema testărilor făcute în unitățile de învățământ. La finalul acestei luni se va face o analiză pentru a vedea care este tendința pandemiei de coronavirus.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: