Evenimentul ZileiJustitieMinisterului Public respinge GRAŢIEREA şi oferă o soluţie pentru supra-aglomerarea din PENITENCIARE

Ministerului Public respinge GRAŢIEREA şi oferă o soluţie pentru supra-aglomerarea din PENITENCIARE

Ministerului Public respinge GRAŢIEREA şi oferă o soluţie pentru supra-aglomerarea din PENITENCIARE
Parchetul General, care se opune adoptării actualelor proiecte privind graţierea şi modificării Codurilor penale, propune transferul unor unităţi militare dezafectate de la Ministerul Apărării Naţionale la Ministerul Justiţiei şi transformarea lor în închisori.

"Ministerul Public avertizează asupra consecinţelor adoptării proiectelor de ordonanţă privind modificarea Codului penal, Codului de precedură penală şi graţierea unor pedepse. Propune, ca soluţie la problema supra-aglomerării penitenciarelor, transferul unor unităţi militare dezafectate de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN) la Ministerul Justiţiei, în vederea amenajării ca locuri de detenţie", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie .

Parchetul General a precizat, după publicarea proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, că nu se justifică urgenţa promovării acestor acte normative printr-o ordonanţă a Guvernului, mai ales că nu au fost în prealabil consultate într-o manieră transparentă entităţile implicate în aplicarea lor.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală prevede dezincriminarea abuzului în serviciu sub 200.000 lei, infracţiunea fiind investigată doar ca urmare a unei plângeri. De asemenea, denunţul se poate face la cel mult şase luni de la comiterea faptelor iar neglijenţa în serviciu a fost abrogată.

 


Accesează: