Ministrul Educaţiei a publicat Ghidul informativ pentru examenul de Evaluare Naţională 2021. Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat că tematica de examen a fost adaptată la situaţia acestui an şcolar unul ieșit din comun, din cauza restricțiilor impuse în timpul pandemiei de coronavirus. El a afirmat că elevii nu vor mai trece printr-un triaj epidemiologic.

Cum arată ghidul informativ pentru Evaluarea Națională

„Ministerul Educaţiei susţine demersul de informare a elevilor şi părinţilor implicaţi, prin redactarea un ghid informativ destinat candidaţilor care vor susţine evaluarea naţională la finalul clasei a VIII-a (EN VIII) în acest an şcolar (2020 – 2021)”, a fost anunțul făcut de reprezentații Ministerului Educației.

Ghidul respectiv conţine informaţii utile despre condiţiile de examen (informaţii de natură organizatorică & sanitară) şi despre desfăşurarea propriu-zisă a probelor scrise. De asemenea, sunt incluse informaţii despre modalitatea de evaluare a lucrărilor (contestaţii), dar şi sfaturi privind organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe.

Ghidul poate fi consultat aici: 511777446-Ghid-Evaluare-Naţională-2021

„Toate aceste recomandări vor face obiectul unui document”

„Este vorba de micşorarea numărului de note necesare încheierii situaţiilor şcolare la minimum două, este vorba de prevederi precum posibilitatea de a face construcţii pe foaie de examen la matematică, geometrie, de a sublinia textele la examenul de limba română. Nu mai sunt considerate semne distinctive, deoarece toţi au posibilitatea să facă acest lucru. Sunt lucruri mici, dar care toate la un loc vin în sprijinul elevilor. Toate aceste recomandări vor face obiectul unui document care va fi postat astă-seară (n.r. – luni seară) pe site-ul Ministerului Educaţiei”, a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Până în prezent s-au înscris 132.630 de elevi pentru Evaluarea Naţională, 90% din totalul celor 147.660 de elevi de clasa a opta. Înscrierile continuă până marţi, la ora 17.00, conform Ministerului Educației.

„Recomandările care vor fi postate astă-seară (luni seara – n.r.) vor face toate acele precizări, fără triaj epidemiologic, termometrizare, se păstrează, însă, distanţarea, se păstrează obligativitatea purtării măştii de protecţie şi aerisirea spaţiilor de clasă. Toate aceste reguli de protecţie sanitară se vor păstra”, a mai precizat ministrul.