Evenimentul Zilei > Politica > Mihai Tudose demolează guvernul Cîțu: „Un guvern mai varză nu a fost până acum”. Soluțiile PSD pentru criza energiei
Mihai Tudose demolează guvernul Cîțu: „Un guvern mai varză nu a fost până acum”. Soluțiile PSD pentru criza energiei

Mihai Tudose demolează guvernul Cîțu: „Un guvern mai varză nu a fost până acum”. Soluțiile PSD pentru criza energiei

Guvernul condus de Florin Cîțu acționează lipsit de profesionalism în problema energiei electrice și a gazelor naturale.

Vicepreședintele PSD, Mihai Tudose, acuză dezinteresul Guvernului condus de Florin Cîțu cu privire la situația generată de majorarea facturilor la energie electrică și gaze naturale. Fostul premier, Mihai Tudose, a avut o intervenție la România TV, în care a făcut acuzații extrem de dure al adresa lui Florin Cîțu.  În opinia sa, actualii guvernanți gestionează foarte prost criza energiei cu care se confruntă România.

Mihai Tudose spune că soluția nu este dată de compensațiile pe care guvernul intenționează să le acorde, de la 1 noiembrie. Potrivit spuselor sale, pentru a rezolva situația este nevoie de reducerea prețurilor la gaze naturale și energie.

„Proiectul PSD vorbește despre micșorarea prețului la gaz, nu acele compensații. Deja plata facturilor este în urmă, așa cum se întâmplă cu spitalele. Ei spun că noi furăm. Sunt total neprofesioniști, un guvern mai varză nu a fost până acum. TVA la toată nebunia aceasta vine la stat. Doi, PIB-ul României, tot curentul acesta de cinci ori mai valoros, crește PIB”, a declarat Mihai Tudose, conform România TV.

Fostul premier PSD acuză modul în care s-a făcut liberalizarea preței de energie, fapt care a dus la această situație în care facturile au explodat.

„Nu cred că e doar inconștiență, atunci când vine liberalizarea pieței, vii și închizi centrala Mintia. Aceasta centrală avea performanță de 1200.  A venit guvernul Cioloș a venit să negocieze cu UE inchiderea minelor. Costa 200.000 de milioane, refacerea minelor.  În ritmul ăsta murim pur și simplu. Se închide economia”, a declarat Mihai Tudose.

Care sunt soluțiile pentru ieșirea din criză

Europarlamentarul Mihai Tudose acuză actualii membri din Guvernul Cîțu că s-au obișnuit să nu respecte legea. Tudose crede că pentru a rezolva situația de criză este nevoie ca cele două centrale pe cărbune, producătoare de energie, să fie redeschise.

„Eu am înțeles că problema gazelor și energiei electrice este problema USL-ului. Noi mimăm guvernarea. Înțeleg că problema e că nu știu cine de la PSD, acum 10 ani, nu știu ce a făcut atunci. PSD e în opoziție de doi ani de zile. Să se hotărască ce naiba fac, e bun proiectul nostru, e al lor, să facă ceva, să se ducă la Bruxelles. Guvernanții și-au făcut un obicei prost să nu respecte legea.

Lumea va scoate tot din prize. USR a fost în 2016 când au negociat cu succes Valea Jiului. Revenim la soluții. Trebuie să deschidă cele două societăți închise, își asumă lucrul ăsta și gata. Obiectul de maximă necesitate va avea înglobat toate creșterile de acum. Ne vom trezi că cetățeanul care are patru telefoane acum că mai e și șomer. Statul român nu e de vină, suntem tot noi PSD, că suntem noi demenți”, a adăugat Tudose.