Mihaela Bilic, adevărul despre brânza vegetală. Din ce este făcută, de fapt

Mihaela Bilic, adevărul despre brânza vegetală. Din ce este făcută, de fapt Sursa foto: Dreamstime

Mihaela Bilic aduce în discuție un alt mit alimentar, acesta fiind legat de brânza vegetală. Nutriționista dezvăluie compoziția reală a acestui produs și argumentează de ce ar trebui să evităm să-l includem în dieta noastră.

Brânza vegetală este, în esență, o pastă bazată pe amidon, îmbogățită cu grăsimi vegetale pentru a-i îmbunătăți gustul și textura. Medicul ne îndeamnă să renunțăm la consumul acestui aliment, deoarece poate avea consecințe serioase asupra sănătății noastre.

Mihaela Bilic spune de ce nu ar trebui să mai mâncăm brânză vegetală

Ați gustat vreodată brânza vegetală, făcută fără lapte? Pentru cei care doresc să elimine din dietă produsele de origine animală sau pentru cei cu intoleranță la lactoză, industria alimentară a creat produse lactate în varianta vegetală. Problema? Brânza vegetală nu este mai sănătoasă nici pentru siluetă nici pentru sistemul cardiovascular.

Și nu are valoarea nutritivă a brânzei clasice. Brânza făcută fără lapte este mai degrabă o pastă de amidon a cărui gust și textură sunt îmbunătățite cu grăsimi vegetale”, a explicat nutriționista.

Ne puteți urmări și pe Google News
Mihaela Bilic

Mihaela Bilic. Sursa foto: Arhiva EVZ

Mihaela Bilic a punctat în continuare distincțiile dintre brânza obișnuită, făcută din lapte, și varianta vegetală.

Conform spuselor sale, brânza vegetală include adesea grăsimi de cocos sau de palmier, ingrediente care pot contribui la apariția bolilor cardiovasculare și a trombozei.

Brânza vegetală are un indice glicemic mai mare

Specialista în nutriție mai spune că în timp ce brânza tradițională este compusă în principal din proteine și grăsimi animale, varianta vegetală include predominant carbohidrați și uleiuri.

Această compoziție duce la un indice glicemic mai ridicat, crescând astfel riscul de obezitate și diabet de tip 2.

În plus, grăsimea de cocos și de palmier sunt bogate în acizi grași saturați care favorizează tromboza și bolile cardiovasculare. Brânza vegetală este un produs ultra transformat și plin de aditivi, ca să fie obținute structura, culoarea și gustul de brânză adevărată”, scrie Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Mihaela Bilic

Sursa foto: Dreamstime.com

În plus, Mihaela Bilic a subliniat că brânza vegetală are un conținut foarte scăzut de proteine și calciu. De asemenea, nu conține vitamina A sau D, care sunt prezente în mod natural în lapte.

Ca urmare, medicul a concluzionat că, dacă cineva dorește să adopte un regim vegan, ar fi mai bine să consume migdale sau semințe în loc de brânza vegetală.