Evenimentul Zilei > Social > Metoda folosită de unii oameni pentru a descoperi dacă suferă de diabet, fără a merge la medic. Care sunt principalele simptome
Metoda folosită de unii oameni pentru a descoperi dacă suferă de diabet, fără a merge la medic. Care sunt principalele simptome

Metoda folosită de unii oameni pentru a descoperi dacă suferă de diabet, fără a merge la medic. Care sunt principalele simptome

Diabetul este o boală de care suferă tot mai mulți oameni, iar aceasta poate fi identificată printr-o serie de investigații amănunțite. Cu toate acestea, unii folosesc o metodă care îi scutește de mersul la medic și care dă și rezultate.

Prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște a povestit despre un pacient pe care l-a avut și care i-a dezvăluit cum anume și-a dat seama că nu are diabet. Medicul a mărturisit că, într-adevăr, este o metodă prin care unii își identificau boala în trecut.

Îmi aduc aminte de cineva din Târgovişte care mi-a spus un lucru foarte interesant. Zice: eu ştiu dacă am diabet sau nu. Bag degetul în urina mea, pun pe limbă, şi văd dacă e dulce. Într-adevăr, este o metodă prin care unii şi-au descoperit diabetul care nu era cunoscut anterior”.

Cele mai importante simptome care îți arată că e posibil să ai diabet

Medicul a subliniat că, în aceste vremuri, odată cu dezvoltarea tehnologiei, nu mai prea există oameni care să folosească metoda veche, ci apelează la teste în acest scop. „Nu mai vorbesc de pompele de insulină care încearcă să regleze administrarea automată a insulinoterapiei, fără nicio altă intervenţie din afară, decât controalele de bună funcţionare a dispozitivului respectiv.

Progrese tehnologice sunt, dar nici ele nu sunt foarte larg disponibile, pentru că şi costurile lor sunt destul de mari”, a adăugat medicul Constantin Ionescu-Târgoviște pentru DCNews.ro.

Principalele simptome care pot indica diabetul sunt setea excesivă înainte de culcare sau nevoia frecventă de a urina în timpul nopții. Acestea sunt cauzate de acumularea de glucoză în sânge care obligă rinichii să lucreze mai intens pentru a o filtra și elimina cu urina.

Un alt simptom este pierderea inexplicabilă în greutate. De asemenea, și oboseala persistentă îți poate da de gândit.

Creșterea prezenței glucozei în sânge se datorează producției insuficiente de insulină, ceea ce face ca zahărul să pătrundă în celule și să se transforme în energia necesară bunei funcționări a organismului. Însă, dacă nu se produce suficientă energie, apare oboseala.

Și senzația de vedere încețoșată este un simptom asociat cu diabetul. Aceasta este cauzată de excesul de glucoză din sânge care induce o creștere a pierderilor de lichide din organism, inclusiv a celor care mențin cristalinul umed. Prin urmare, se reduce capacitatea ochiului de a focaliza corect, potrivit doctorulzilei.ro.