Evenimentul Zilei > Sport > Messi, sătul de acuzațiile care i se aduc: „Nu sunt responsabil…”
Messi, sătul de acuzațiile care i se aduc: „Nu sunt responsabil…”

Messi, sătul de acuzațiile care i se aduc: „Nu sunt responsabil…”

Căpitanul FC Barcelona, Lionel Messi, respinge acuzațiile potrivit cărora el ar fi reponsabil pentru problemele cu care se confruntă clubul catalan.

Atacantul argentinian s-a arătat deranjat de acuzațiile fostului reprezentant al atacantului francez Antoine Griezmann, care a spus că a instaurat „un regim de teroare” la clubul catalan, informează EFE.

„Antoine a venit la un club cu probleme serioase, unde Messi controlează totul. Este ca un împărat, care nu a văzut cu ochi buni sosirea lui Antoine. Atitudinea sa a fost deplorabilă, iar Antoine a simţit asta… Este un regim de teroare. Fie eşti cu el, fie împotriva lui”, a comentat Eric Olhats, fostul consilier al lui Griezmann.

Acesta a acordat un interviu publicației France Football.

Revenit miercuri la Barcelona după evoluţiile sub culorile selecţionatei Argentinei, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, Lionel Messi a oferit un răspuns scurt presei spaniole, în legătură cu această polemică.

„M-am săturat să fiu considerat responsabil pentru toate problemele clubului”, a spus argentinianul, fără alte comentarii.

Lionel Messi şi Griezmann (titular în meciul de marţi dintre Franţa şi Suedia) se vor prezenta la antrenamente sub comanda olandezului Ronald Koeman, în vederea partidei de campionat pe care FC Barcelona o va disputa pe teren propriu în acest weekend împotriva formaţiei Atletico Madrid.

Messi, esențial pentru Barcelona

Fotbalistul argentinian Lionel Messi este considerat un jucător esențial pentru FC Barcelona și de aceea trebuie să conducă echipa până la sfârşitul carierei sale. Declarația îi aparține unuia dintre candidaţii la preşedinţa clubului, Victor Font, considerat principalul favorit la succesiunea lui Josep Maria Bartomeu.

„Lucrul bun în privinţa lui Messi este că iubeşte clubul, la fel ca noi toţi, şi sunt sigur că este dispus să accepte o perspectivă pe termen lung şi să-şi aducă contribuţia pentru ca clubul să poată gestiona situaţia pe termen scurt în cel mai bun mod posibilă. Când ai pe cineva ca Messi, care iubeşte clubul şi al cărui club vrea să-l păstreze încă mulţi ani, ai cadrul necesar pentru a regenera şi a construi o echipă învingătoare”, a spus Victor Font.

Lionel Messi, care a câștigat de șase ori Balonul de Aur şi este golgheterul all-time al Barcelonei, a fost foarte aproape să părăsească clubul în luna august, din cauza neînţelegerilor cu fostul președinte Josep Maria Bartomeu. De altfel, acesta din urmă a și demisionat între timp.