Meserie unică în lume. Nici nu te-ai gândit că există așa ceva în restaurante

Meserie unică în lume. Nici nu te-ai gândit că există așa ceva în restaurante Un nou job în restaurante. Momentan există un singur post în întreaga lume. Sursa foto: Dreamstime.com

O nouă meserie a apărut pe piața muncii. Nici nu te-ai gândit vreodată că poți întâlni așa ceva în restaurantul unde mergi să iei masa în familie sau cu prietenii. Momentan o singură persoană se ocupă cu așa ceva, însă noul job ar putea să devină popular.

La restaurantul hotelului „Les sources de Caudalie” din Martillac, situat lângă Bordeaux, puteți întâlni un somelier unic în lume. El nu este specialist doar în vinuri, ci și în apă minerală. În meniul restaurantului sunt prezente douăzeci de variante pentru apa minerală.

Sticle de apă din toate colțurile lumii se găsesc în pivnița restaurantului, alături de vinurile de calitate. Cea mai scumpă apă vândută à la carte din lume costă 52.000 de euro, însă ea nu se află momentan în meniul „Les sources de Caudalie”. La restaurant nu veți găsi aici nici apa recuperată din topirea ghețarilor pentru că, spune somelierul, „suntem eco-respondabili”.

Aurélien Farouil, singurul somelier de vin și apă minerală, spune că cele douăzeci de variante sunt ținute, la fel ca vinul, la temperaturi cuprinse între 8 și 10 grade Celsius. Clienții gustă apă într-un mod similar cu vinul, înainte de a comanda.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sunt ape mai mult sau mai puțin marcate. Unele vor avea mai multe note minerale, iar altele vor fi mai neutre”, explică somelierul, potrivit FranceTv.

Aurélien Farouil, primul somelier de apă.

Aurélien Farouil, primul somelier de apă. Sursa foto: Radio France

Tom Cruise bea doar apă din Fiji

Aurélien Farouil promovează apele locale, filtrate de solul nisipos al bazinului Arcachon. În meniu sunt ape elvețiene, daneze, și chiar mai îndepărtate, din Fiji. Somelierul susține că acest tip de apă este apreciat de Tom Cruise, unul dintre clienții fideli ai restaurantului cu o stea Michelin.

„Tom Cruise bea doar apă din Fiji de exemplu. Este apă care s-a păstrat în cavităţi, care a fost mereu în contact cu stânca, are o puritate unică, dar și un gust puțin salin și o nuanță dulce pe care nu le găsim în alte ape”, spune somelierul.

Farouil consideră că în zilele noastre apa a devenit un adevărat subiect. Sticlele sunt vândute cu preturi cuprinse între 8 și 12 euro bucata, prețuri destul de decente. Cele 20 de sortimente de apă minerală sunt un adevărat plus al restaurantului, precizează somelierul.

Aurélien Farouil are o meserie unică în lume, însă marile restaurante din întreaga lume ar putea să urmeze exemplul celor de la „Les sources de Caudalie” și să angajeze somelieri de apă minerală.