Un restaurant românesc, clasat pe locul 7 într-un top internațional. Are o istorie fascinantă

Un restaurant românesc, clasat pe locul 7 într-un top internațional. Are o istorie fascinantă Sursa foto: EVZ

Un restaurant din România a reușit performanța de a fi inclus într-un top al celor mai cunoscute și apreciate localuri din lume. Renumit local istoric, restaurantul are o specialitate tradițională care face deliciul românilor, dar și al turiștilor străini. Un alt restaurant românesc a ocupat locul 30 în acest top.

Localul românesc are o specialitate extrem de iubită atât de români, cât și de turiștii străini care se află în vizită în România.

Caru' cu Bere a intrat într-un top select

Taste Atlas a întocmit topul celor mai cunoscute 150 de localuri din lume, pe locul 7 reușind să acceadă un cunoscut restaurant autohton.

"Bine ați venit în cele mai bune 150 de restaurante din întreaga lume, fiecare oferind o călătorie gastronomică unică, în care merită cu siguranță să o porniți cel puțin o dată în viață.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acestea nu sunt doar locuri pentru a lua masa, ci destinații în sine, comparabile cu cele mai faimoase muzee, galerii și monumente din lume. Fiecare a rezistat testului timpului, evitând trucurile la modă în favoarea bucătăriei tradiționale, de înaltă calitate", arată site-ul citat. Este vorba de faimosul restaurant Caru' cu Bere, cu o tradiție de peste un secol în preferințele bucureștenilor.

Iată topul primelor 7 restaurante din anul 2023, potrivit Taste Atlas.

1. Filgmuller (Viena, specialitate: șnițel)

2. Katz's Delicatessen (New York, specialitate: pastramă)

3. Warung Mak Beng (Indonezia, specialitate: Ikan goreng)

4. La Polar (Mexico City, specialitate: birria)

5. L'Antica Pizzeria da Michele (Napoli, specialitate: pizza)

6. Hyman's Seafood (Charlestone, specialitate: creveți)

7. Caru' cu Bere (București, specialitate: sarmale)

La Caru' cu Bere au mâncat Belmondo și Rolling Stones

Vestit pentru sarmalele sale, Caru' cu Bere și-a câștigat renumele prin faptul că a fost mereu frecventat de marile personalități ale vremii. A fost inaugurat în anul 1879, după lucrări care au durat 15 luni. Fondatorul localului a fost ardeleanul Nicolae Mircea, împreună cu frații săi, Victor și Ignat, originari din Ardeal, zona Sighișoara – Brașov.

Restaurantul a funcționat până în ‘49 sub administrația familiei, ulterior fiind rechiziționat și administrat de o altă societate comercială.  onstrucția actualei berării a fost realizată după proiectul arhitectului de origine poloneză Zigfrid Kofczinsky. Interiorul, ce a fost completat în anii ‘24 – ‘28 cu partea din față, poartă amprenta stilului neogotic. Crama a fost deschisă în anul 1930 ca salon de vânătoare, respectiv, cramă de vinuri. Aici se bea pe vremuri vinul la carafă, vestita baterie de vin.

Printre clienții cu ștaif cu renume care au mâncat aici se numără George Coșbuc, Delavrancea, Caragiale și Goga, dar și personalități mondiale, precum Kirk Douglas, Jean-Paul Belmondo, membrii trupei Rolling Stones, Demi Moore, Jon Voight, Prințul Moștenitor al Japoniei Naruhito.

Hanul lui Manuc se clasează pe locul 30

De asemenea, topul mai desemnează, pe locul 30, un alt restaurant românesc celebru, tot cu specific tradițional. Aflat în București, tot în Centrul Istoric, Hanul lui Manuc s-a remarcat încă de la deschidere prin celebrii "mititei" românești. Vestit negustor şi diplomat, unul dintre cei mai bogaţi moşieri din Balcani la începutul anilor 1800,  Manuc a devenit faimos datorită hanului pe care l-a construit în Bucureşti. Bijuteria arhitectonică continuă să fie admirată și astăzi, făcând parte din patrimoniul Capitalei, potrivit Antena3.