Evenimentul Zilei > Social > MESAJUL de la Sibiu al președintelui Iohannis. Șeful statului, PREZENT la un EVENIMENT important pentru mulți români
MESAJUL de la Sibiu al președintelui Iohannis. Șeful statului, PREZENT la un EVENIMENT important pentru mulți români

MESAJUL de la Sibiu al președintelui Iohannis. Șeful statului, PREZENT la un EVENIMENT important pentru mulți români

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, sâmbătă seară, de la Sibiu, care se adresează unei părți importante din populația României.

Iohannis le urează „Sărbători fericite!" tuturor românilor care sărbătoresc Paştele duminică, potrivit agerpres.ro.

 

Klaus şi Carmen Iohannis sunt prezenţi, sâmbătă seara, la slujba de Înviere de la Biserica parohială Romano-Catolică "Sfânta Treime", aflată în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului.

Preşedintele va petrece sărbătorile pascale la Sibiu, alături de familie.

Cei doi au petrecut şi anul trecut sărbătorile de Paşte la Sibiu. Cei doi au participat la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică, precum şi la slujba de duminică.

Şeful statului este de religie protestantă, dar participă la slujbele de la biserica romano-catolică din Sibiu, având în vedere că soţia sa este greco-catolică. În 2014, el declara la Sibiu că este de esenţă, ecumenic". La începutul lui 2015, Iohannis a participat pentru prima dată în calitate de preşedinte al României la o slujbă ortodoxă, în Catedrala Mitropolitană de la Sibiu.