Evenimentul Zilei > Politica > Mesaj de ultimă oră transmis de premierul desemnat, Nicolae Ciucă. „Una din cele mai dificile perioade din istoria recentă”
Mesaj de ultimă oră transmis de premierul desemnat, Nicolae Ciucă. „Una din cele mai dificile perioade din istoria recentă”

Mesaj de ultimă oră transmis de premierul desemnat, Nicolae Ciucă. „Una din cele mai dificile perioade din istoria recentă”

Nicolae Ciucă, premierul desemnat, a transmis un mesaj în care a cerut susținerea tuturor partidelor parlamentare, pentru ca Guvernul pe care îl va prezenta să treacă de Parlament.

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis, după ce Dacian Cioloș și guvernul său nu a trecut de Parlament, miercuri, a transmis un mesaj liderilor politici.

Nicolae Ciucă le-a transmis reprezentanților partidelor parlamentare să susțină formarea guvernului. Pentru că România trece printr-o criză uriașă, iar problemele ar trebui să fie rezolvate urgent.

Mesajul pe care l-a transmis Nicolae Ciucă, prim-ministrul desemnat

„Țara noastră trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria sa recentă. De aceea, chem toți actorii politici responsabili să susțină formarea guvernului și să ne sprijine pentru a depăși cât mai curând criza medicală și pe cea economică.
România are nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a trece cât mai bine și mai repede dincolo de acest val al pandemiei și de iarna care urmează”, a fost mesajul pe care l-a postat Nicolae Ciucă pe rețeaua de socializare.

„PNL a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru funcția de premier într-un guvern minoritar cu UDMR. În acest moment, mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid, care să gestioneze această situație, dar așa cum am spus, PNL arată responsabilitate.

Nu este brusc, suntem într-o criză politică pe care vrem să o rezolvăm. A venit în contextul unei crize politice pe care alte partide au generat-o și pe care au demonstrat că nu o pot rezolva, că nu au obținut o majoritate. Eu sunt sigur că vom găsi susținere în Parlament”, a declarat, astăzi, Florin Cîțu, președintele PNL.

Ce a spus Florin Cîțu despre propunerea făcută pentru postul de premier.

„Este o propunere pe care eu am făcut-o în BPN și a fost acceptată de către colegii mei. Este tocmai pentru a debloca această criza politică, vreau să facem politică pentru români și e mai important să avem un guvern cu puteri depline.

Suntem într-o criză politică. Noi credem că aceasta este soluția pentru a rezolva criza politică. Nu PNL a generat (n.r. criza politică), dar PNL o rezolvă”, a mai pecizat prim-ministrul interimar.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: