Evenimentul Zilei > Politica > România, în pragul alegerilor anticipate. Dacian Cioloș a mușcat momeala. Care au fost țintele lui Klaus Iohannis
România, în pragul alegerilor anticipate. Dacian Cioloș a mușcat momeala. Care au fost țintele lui Klaus Iohannis

România, în pragul alegerilor anticipate. Dacian Cioloș a mușcat momeala. Care au fost țintele lui Klaus Iohannis

Fostul ministru social-democrat Miron Mitrea a comentat, duminică seară, 17 octombrie, jocurile ce au loc pe scena politică din România. Consultatul politic a vorbit despre ce ascunde propunerea președintelui Klaus Iohannis de numire a lui Dacian Cioloș în fruntea Executivului și care a fost strategia adoptată de șeful statului în mijlocul crizei politice, care ascunde și două ținte.

Marcel Ciolacu ar fi fost ținta unei „uneltiri” puse la cale de Klaus Iohannis, susține Miron Mitrea, explicând că șeful statului ar fi vrut să îl facă pe liderul social-democraților să plătească pentru că și-a permis să inițieze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu. Ciolacu ar fi fost încurajat să se propună premier de către „echipa conectată prin Servicii, prin (n.r. Vasile) Dîncu și (n.r. Florian) Coldea”, potrivit consultantului politic.

Marcel Ciolacu, ținta jocului lui Klaus Iohannis

„Dâncu a încercat să îl convingă pe Marcel Ciolacu să meargă ca prim-ministru al PSD, care este cel mai mare și mai serios partid din România. S-a încercat să îl pună în dificultate pe Ciolacu. Iohannis ar fi făcut asta ca pedeapsa că și-a permis să inițieze acea moțiune de cenzură. Nu a fost singurul, au mai fost doi-trei care au încercat să îl împingă (pe Ciolacu să meargă la consultările de la Cotroceni cu propunerea ca el să fie premier -n.r.).

L-am felicitat că a refuzat să intre în jocul lui Iohannis și al echipei conectate prin Servicii, prin Dâncu, Coldea. Așa a ajuns dl. Cioloș desemnat. Dacă dl. Ciolacu nu refuza, ar fi fost în locul lui Cioloș și nu avea nimic de câștigat. Dacian Cioloș a ajuns întâmplător (să fie premier desemnat -n.r.). A fost una din cele două ținte. Ținta numărul 1 a fost dl. Ciolacu și el nu s-a lăsat.

Dacian Cioloș a mușcat momeala

Liberalii, seara l-au votat pe Cîțu (propunere de premier – n.r.). Apoi a sunat șeful lor și le-a zis: Ați înnebunit?! Dacă îl punem pe Florin, pierde din prima. Era ideea să îl pună pe Ciolacu și n-a mers. L-a propus pe Cioloș și a acceptat”, a spus Miron Mitrea, adăugând că un eventual Cabinet Cioloș va cădea la votul oferit în Plen, urmând noi întâlniri între președintele Klaus Iohannis și partidele politice. În cele din urmă, se va ajunge la alegeri anticipate, susține fostul ministru social-democrat.

„După ce cade Cioloș în Parlament, Iohannis se va întâlni cu partidele. PNL va veni cu o propunere și chiar dacă nu va veni, Iohannis va desemnat un premier de la partidul care are majoritate în Parlament (…) Îl va propune pe Florin Citu. Zic că 75% Florin Citu nu trece nici acum. Hai că n-o fi 75%. 60%. 50%. Va veni, va pica.

Urmează alegerile anticipate

Ne apropiem de iarnă, vin Sărbătorile, vine frigul, suntem în pandemie. Ne îndreptăm cu pași siguri și înceți către anticipate în primăvară viitoare”, a afirmat Miron Mitrea într-o emisiune de la Realitatea Plus.

Potrivit consultantului politic, premierul demis Florin Cîțu acționează în funcție de următorul scenariu: „Cred că după ce Klaus Iohannis mă va nominaliza, toată lumea mă va vota. Poate nu și nemernicii ăia de la AUR, care mi-au făcut plângere penală pentru că am încercat să le cumpăr oameni (…)”, conform sursei citate.

Ceea ce îi definește pe Ludovic Orban și Florin Cîțu este lipsa de comunicare a acestora cu social-democrații. „Nu vor vorbi cu PSD”, a conchis Miron Mitrea.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: