Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi. Este cunoscută în România, dar și în alte țări

Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi. Este cunoscută în România, dar și în alte țări Sursa foto: Arhiva EVZ

Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi este cântată de o trupă din România. Un portal australian de comparație a realizat un studiu, în urma căruia au fost identificate cele mai periculoase melodii de ascultat la volan. Pentru a ajunge la rezultatul final, un grup de testare din Marea Britanie a condus pe un simulator în care s-a măsurat rata accidentelor cu piesa muzicală corespunzătoare.

Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi

Cu ajutorul Spotify API, au fost măsurați diverși factori, precum BPM (bătăi pe minut), energia, capacitatea de dans și, de asemenea, volumul fiecărei melodii în parte. Specialiștii au ajuns la concluzia că cea mai periculiasă melodie pentru șoferi este „Dragostea din Tei”, cântată de trupa O-Zone. Acest hit are o valoare a distragerii de 78,76%, potrivit studiului realizat de portalul australian de comparație comparethemarket.com.

Ce melodii nu este bine să asculți la volan

  1. „Dragostea din Tei” de O-Zone (78,76 la sută)
  2. „Empire State Of Mind” de JAY-Z (78,37%)
  3. „Pump It” a celor de la Black Eyed Peas (77,80)
  4. „Wanna Be Startin’ Somethin’” de Michael Jackson (77.11)
  5. „All About That Bass” de Meghan Trainor (76,59)
  6. „Price Tag” de Jessie J (76.46)
  7. „Despacito – Remix” de Luis Fonsi (76.39)
  8. „Hey Baby (Radio Mix)” de DJ Ötzi (76.36)
  9. „The Lazy Song” de Bruno Mars (76.26)
  10. „Beat It” de Michael Jackson (76.13)
mașină, șoferi

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Amenzi pentru șoferii care ascultă muzică tare în trafic

Momentan, nu există nicio reglementare care să interzică muzica tare sau căștile în trafic atâta timp cât zgomotul ambiental, important pentru participarea la trafic, poate fi auzit. Cu toate astea, șoferii care nu aud claxoanele sau ambulanța riscă să fie sancționați.

Un studiu realizat de Universitatea din New York a descoperit că melodiile cu o notă melancolică au un efect calmant asupra stării de spirit. Specialiștii recomandă melodiile mai degrabă în ton minor decât major.Un alt studiu arată că muzica scade nivelul de stres. Șoferii stresați au mult mai multe accidente decât cei calmi și suferă și mai multe atacuri de cord.

Ne puteți urmări și pe Google News